BC Mureș câștigă la Craiova după un final de infarct BC Mures
  • admin
  • 0 comentarii
  • 90 Vizualizări

BC Mureș câștigă la Craiova după un final de infarct

bc muresÎn prima partidă din cadrul „sferturilor” Ligii Naționale de Baschet Masculin disputată luni seara în Sala Polivalentă din Craiova, BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat cu 98-95 (21-28, 24-21, 21-25, 23-15, 9-6), în fața formației locale SCM U.

Gazdele au început mai bine meciul și au avut deja un avantaj de 13 puncte după trei minute de joc (15-2). „Tigrii” au ratat șansa apropierii la 17-7, în urma unui fault tehnic din care au scos un singur punct. Au reușit apoi acest lucru, până la un singur coș, dar oltenii au revenit și au încheiat primul act cu 7 puncte în față. La două minute din sfertul secund, Frasenuic îl imită pe Gajovic și egalează la 30 cu o aruncare de la distanță. Martinic își aduce apoi pentru prima dată echipa în avantaj, după care acesta alternează până aproape de pauza mare. Craiovenii sunt mai siguri pe final și intră la vestiare cu un plus de 4 puncte (49-45).

 

Final neașteptat, cu răsturnări și prelungiri

Mureșenii încep din nou greu sfertul trei și se văd conduși la 9 puncte după mai puțin de două minute. Două coșuri și o recuperare ale lui Barro nu ajută prea mult, deoarece colegii se precipită și ratează atacurile, în timp ce Pilcevic înscrie de la distanță pentru 60-52 și la jumătatea sfertului Bozovic mărește avansul la 9 puncte. În ultimele trei minute ambele echipe erau în penalizare, astfel încât s-a aruncat mai mult de la liniile de libere. Martinic face un stop șut din afara semicercului reușit, Mohammed reduce la un singur coș diferența, dar oltenii reușesc două „treițe” la final și BC Mureș intră la ultima pauză cu un handicap de 8 puncte (66-74). În ultimul sfert nervii cedează și ambele echipe comit faulturi antisportive. Finalul a fost cu multe greșeli și după ce craiovenii s-au desprins la 10 puncte, BC Mureș a revenit la doar 3 la intrarea în ultimele două minute (84-81), apoi a reușit egalarea, iar la intrarea în ultimul minut a preluat conducerea cu 86-84. Hargrove repetă „isprava” de la finalul sfertului precedent, după care transformă două libere și la 27 de secunde rămase BC Mureș avea nevoie de un coș de 3 pentru a egala. Reușește acest lucru Jurevicus cu 8 secunde înainte de sirenă. Final de infarct! Mureșenii faultează, dar Johnson ratează ambele libere și meciul intră în prelungiri la 89 egal. Au fost cinci minute suplimentare în care cele două echipe s-au întrecut în greșeli și ratări. Cu un minut rămas, Mohammed trimite în coș din afara semicercului și Craiova nu mai are forța să revină. Victorie importantă pentru mureșeni, dar se anunță o serie extrem de grea în continuare. Al doilea meci de la Craiova va avea loc în aceeași sală, miercuri, 20 aprilie, de la ora 18.00.

Marcatori:

SCM U: Hargrove 35 puncte (9×3 !!!), Johnson15, Pantic 12, Pilcevic 9 (3), Bozovic 8, F. Popa 10 (2), Micic 4, Burlacu 2

BC Mureș: Mohammed  34 (3), Martinic 11 (1), Fraseniuc 11 (1), Jurevicus 11 (2), Lázár 9, Gajovic 8 (1), Barro 8, Pustahvar 3 (1), Oprea 3 (1)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE