Consultații și tratamente de specialitate în parodontologie, la Centrul de Medicină Dentară Lazăr Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1888 Vizualizări

Consultații și tratamente de specialitate în parodontologie, la Centrul de Medicină Dentară Lazăr

1La Centrul de Medicină Dentară Lazăr din Târgu-Mureș, dr. Cristina Vaida, care își desfășoară activitatea într-un centru de renume din Marsilia, Franța, având o activitate exclusivă în parodontologie-implantologie, va realiza, în perioada 25 aprilie – 6 mai, consultații și tratamente de specialitate în parodontologie. Într-un interviu acordat publicației noastre, dr. Luminița Lazăr, medic primar stomatologie generală și medic primar parodontologie, administratorul Centrului de Medicină Dentară Lazăr, ne mărturisește de unde a pornit ideea acestui demers și la ce riscuri se supun pacienții care nu tratează la timp boala parodontoală. Pacienții care doresc să se programeze la consultații o pot face la numărul de telefon: 0744-967.030.

Reporter: De unde a pornit ideea acestui demers și ce trebuie să știm despre boala parodontală?
Dr. Luminița Lazăr, medic primar stomatologie generală și medic primar parodontologie:. În stomatologie, ca și în alte domenii, în ultimii ani s-au făcut progrese deosebite. Pacienții au probleme multiple și este bine ca pentru fiecare problemă în parte să ai un specialist, un om care face numai acest lucru și foarte bine. În ultimii ani am încercat să extindem aria tratamentelor în așa fel încât să acordăm pacienților posibilitatea ca atunci când intră în centrul nostru să-și rezolve toate problemele de natură stomatologică. Conceptul nostru este: „Familia noastră are grijă de familia dumneavoastră”. În Centrul de Medicină Dentră Lazăr îmi desfășor activitatea alături de o tânără specialistă de chirurgie maxilo-facială, dr. Olguța Andruș, și medicul dentist Anita Hegyi, un bun profesionist și un suflet mare. Urmărim să oferim pacienților noștri tratamente de înaltă caliate, să facem lucrurile ca la carte, dar în același timp să fim și un sprijin sufletesc pentru ei. La stomatologie nimeni nu vine cu zâmbetul pe buze și dorința noastră este ca pacienții să iasă cu zâmbetul pe buze din cabinet. Colaborăm cu specialiști cu un nivel înalt de pregatire, care vin la noi în cabinet pentru realizarea de implante sau aparate ortodontice. O amintesc aici pe dr. Alina Ormenișan medic primar de chirurgie oro-maxilo-facială. Boala parodontală afectează țesuturile de susținere ale dinților, care mențin dinții în oasele maxilare. Din păcate, în boala parodontală nediagnosticată la timp și netratată corespunzător, pacienții ajung să-și piardă dinți aparent sănătoși. Pierderea dinților are un impact emoțional și social foarte mare pentru pacienți, în special pentru adulții tineri. În calitatea mea de șef al Disciplinei de Parodontologie a Facultății de Medicină Dentară din Târgu-Mureș am bucuria și onoarea să colaborez cu Grupul Educațional de Parodontologie și Implantologie din Marsilia, condus de profesorul Paul Mattout. Am inițiat o colaborare universitară cu acest centru prin organizarea unor cursuri de perfecționare care se adresează medicilor dentiști și rezidenților de parodontologie. Sunt bucuroasă că această colaborare se extinde și în ceea ce privește tratamentele pe care le putem oferi pacienților noștri. În perioada imediat următoare, suntem onorați s-o avem în cabinetul nostru pe doamna dr. Cristina Vaida, care lucrează de peste 10 ani în Centrul GEPI din Marsilia, un centru de renume în Franța în tratamentul afecțiunilor parodontale.

2Rep.: În ce perioadă se pot prezenta pacienții la consultații și care ar fi costurile unei consultații?
L.L.: Doamna doctor va fi prezentă în perioada 25 aprilie – 6 mai și stă la dispoziția pacienților din Târgu-Mureș și nu numai cu consultații și pentru cei care doresc chiar și cu programarea unor intervenții chirurgicale acum sau în perioada imediat următoare când va mai reveni în România. Dacă este vorba despre o consultație complexă, cu măsurători realizate la nivelul fiecărei unități odonto-parodontale din cavitatea bucală, cu analiza radiografiilor, cu stabilirea unui plan de tratament complet și complex, costurile ar fi de 200 de lei. Dacă este ceva vorba de ceva local, punctual, numai pentru o anumită zonă, fără mari investigații, costurile se reduc.

Maria-Cristina-Vaida (2)

Rep.: În ultimii ani, a crescut numărul pacienților care se confruntă cu această boală?
L.L.: Din păcate, da. Boala parodontală are o incidență crescută în rândul adulților, iar tratamentul ei este unul complex. De aceea, mă bucur că avem un colaborator de mare valoare, cu experiență bogată care poate veni la Târgu-Mureș. Dr. Cristina Vaida va stabili un plan de tratament și va efectua intervenții chirurgicale, care să reducă defectele secundare bolii parodontale, să îmbunătățească aspectul estetic și stabilitatea dinților. În perioada următoare, la solicitarea noastră, cu siguranță dr. Cristina Vaida va reveni la Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE