Polițiștii mureșeni în acțiune pentru siguranța cetățenilor Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

Polițiștii mureșeni în acțiune pentru siguranța cetățenilor

poli - Copy

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestui sfârşit de săptămână, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 15 – 17 aprilie, 155 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

La acțiune au participat poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor,  de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, dar şi intervenţie rapidă, care au efectuat 51 de controale, un filtru și alte 4 activități specifice muncii de poliţie, potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Astfel, au fost constatate 20 de infracţiuni judiciare, economico-financiare şi la regimul circulaţiei sau de altă natură, dintre care 11 în flagrant delict. Poliţiştii au confiscat şi o armă neletală, au depistat 8 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 5 au fost reţinute şi 1 arestată. Au fost depistate 3 persoane urmărite. De asemenea, au fost aplicate 301 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.700 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 2791 de lei, potrivit sursei citate.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică și 21 de sancţiuni prevăzute de legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 250 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 2 pentru consum de alcool şi 104 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE