Home / Sport / Spectacol în meciul dintre primele clasate la futsal

Spectacol în meciul dintre primele clasate la futsal

Distribuie

futsalÎn restanța din etapa a XVI-a din Liga I de futsal, ultimul meci al sezonului regulat, City’us Târgu-Mureș și Informatica Timișoara au terminat la egalitate 2-2 (1-0), după un meci dramatic. Partida nu mai avea miză doar pentru mureșeni, care aveau nevoie de cel puțin un punct pentru a încheia sezonul regulat pe locul secund, care le oferea avantajul terenului propriu în primele două faze eliminatorii, mai exact până în finală. A fost un meci deosebit de încrâncenat, cu mari ambiții între foști coechipieri, cu apărări exacte, de-a dreptul agresive și pressinguri de ambele părți în preajma porții adverse și portari în mare formă. Ocaziile clare au fost astfel mult mai puține, golurile venind în urma unor neatenții ale defensivelor.

Primii au punctat tîrgumureșenii, la intrarea în minutul 11 a primei reprize, când Bogdan Covaci a interceptat o minge la mijlocul terenului și l-a învins pe contraatac cu un șut plasat pe fostul coechipier, Iancu. Joc încrâncenat în continuare într-o primă repriză în care portarul mureșenilor, Carlao a intervenit salvator în câteva rânduri. Spre finalul reprizei, gazdele au jucat faza ofensivă cu cinci jucători de câmp, pentru a păstra posesia, cu secundul Cosmin Gherman pe post de portar-jucător. La pauză s-a intrat cu avantaj minim de partea echipei campioane.

Repriza a doua a început în aceeași notă, cu două echipe foarte atente în apărare, deși golurile au venit tocmai în urma unor erori de marcaj. Bănățenii au reușit egalarea în minutul 27, când Janic a fost lăsat nemarcat în fața porții și a reușit să înscrie, cu toate eforturile lui Carlao, care a respins cu piciorul sub transversală. City’us a scos din nou pentru faza ofensivă portarul, după care timișorenii au făcut același lucru, pentru posesie. În aceste condiții, cu poarta adversă fără portar, mai întâi oaspeții au trecut pe lângă golul de 2-1, apoi mureșenii.

Dacă rezultatul nu influența poziția liderului, în acest moment ambele echipe puteau fi mulțumite cu remiza. Finalul a aparținut mureșenilor, dar în partea a doua Iancu a fost cel care și-a salvat echipa cu câtva intervenții deseori norocoase. Când părea că nu se va mai întâmpla nimic, ultimul minut a fost unul foarte încărcat, în special din cauza ambițiilor celor două echipe, oarecum preocupate de „intimidare”, în perspectiva eventualei finale. Dumitru Stoica a comis un henț intenționat la mijlocul terenului, după care Robert Matei l-a faultat pe Carlao în fața propriei porți, ambele fiind la câte a cincea greșeală de echipă. Cu câte 5 greșeli de fiecare parte, orice fault sau henț urma să fie penalizat cu lovitură de la 10 metri. La un șut spre poartă a mureșenilor, mingea lovește mâna unui jucător de la Informatica, iar lovitura de penalitate este transformată precis de Răducu 2-1. Mai erau 20 de secunde până la finalul jocului. Victoria ar fi fost una mai degrabă de moral, dar după doar 11 secunde, oaspeții reușesc egalarea prin Savio, lăsat liber în fața porții.

Calificată de pe locul 2, în faza „sferturilor”, adversara formației mureșene va fi Dunărea Călărași, echipă clasată pe locul al 7-lea, duel care se va disputa după sistemul 2 din 3, cu primul joc la Călărași și următoarele două la Târgu-Mureș.

Pentru City’us au evoluat: Carlao- P. Ferreira, Aguiar, Duque, Ribeiro, Paulinho, Gherman, Stoica, Szöcs, Ruxandari, Covaci, Răducu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.