VIDEO: „Muzicienii intelectului”, pe urmele lui Newton şi Euclid Invatamant
  • alex.toth
  • 2 comentarii
  • 369 Vizualizări

VIDEO: „Muzicienii intelectului”, pe urmele lui Newton şi Euclid

olimpiada matematicaA 67-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Matematică se desfăşoară, între 19-23 aprilie, în municipiul Târgu-Mureş şi staţiunea Sovata. Festivitatea de deschidere a competiţiei care aduce la start 680 de elevi din clasele V-XII din toate judeţele ţării, 95 de profesori însoţitori şi 100 de profesori, membri ai Comisiei centrale a avut loc marţi, 19 aprilie, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, în prezenţa unui numeros public, alcătuit din elevi, profesori şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

La această ediţie, echipa judeţului Mureş este alcătuită din următorii elevi: Vlad Degeu (clasa a VII-a, profesor îndrumător Ştefan Corneliu), Ciprian Florea (clasa a VIII-a, profesor îndrumător Ştefan Corneliu), Iris Diana Huciu ((clasa a VIII-a, profesor îndrumător Angela Stoica), Marius Măcean (clasa a IX-a, profesor îndrumător Carmen Valentina Pop), David Purcar (clasa a IX-a, profesor îndrumător Hecser Eniko Krisztina), Bogdan Blaga (clasa a X-a, profesor îndrumător Carmen Valentina Pop), Anda Tenie (clasa a X-a, profesor îndrumător Carmen Valentina Pop), Alex Buna-Mărginean (clasa a XI-a, profesor îndrumător Carmen Valentina Pop), Raul Octavian Rus (clasa a XI-a, profesor îndrumător Dorin Andreescu), Vlad Sabău (clasa a XII-a, profesor îndrumător Carmen Valentina Pop) şi profesorul însoţitor Radu Botez.

Probele se vor desfăşura în două locaţii, Liceul Tehnologic „Domokos Kazmer” din Sovata şi Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, iar festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 9.30, în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş.

CASETA 1 cojocnean
„Ne bucurăm şi suntem onoraţi de oportunitatea pe care o are judeţul Mureş, de a organiza Olimpiada Naţională de Matematică. Fiţi bineveniţi la Târgu-Mureş, în această cetate a Ardealului, în această cetate a cunoaşterii, voi, cei care ne dovediţi încă o dată că rigoarea, imaginaţia, logica, intuiţia şi supleţea gândirii matematice pot învinge. Cu toţii sunteţi câştigători, pentru că aţi avut curajul să vă angajaţi în competiţie, pentru că v-aţi străduit, pentru că puteţi deveni şi mai buni. Succes deplin tuturor!”

Mihaela Cojocnean, inspector şcolar, ISJ Mureş

caseta 2 somesan

„Anul trecut am avut două olimpiade mari, însemnând un număr mare de participanţi, şi anume Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română – cea mai importantă olimpiadă, zic eu, apoi vine Matematica – şi Olimpiada Naţională de Biologie. Iată că în acest an reuşim să organizăm Olimpiada de Matematică în întregime în judeţul Mureş, împreună cu oraşul Sovata, iar partea grea a olimpiadei se desfăşoară la Târgu-Mureş. Adresez tuturor elevilor un bun venit la olimpiadă şi vreau să le urez succes deplin.”

Ştefan Someşan, inspector şcolar general, ISJ Mureş

caseta 3 florea

„Vă mulţumesc pentru cadoul pe care îl faceţi, acum la 400 de ani de când Târgu-Mureşul şi-a câştigat libertatea. Este o distincţie pe care o să o înmânez şi celor care vor câştiga această olimpiadă de matematică, cum am făcut-o de fiecare dată, când valorile am ştiut să le preţuim, şi mulţumesc Consiliului Local şi celor care pun mai presus de orice modul în care Târgu-Mureşul trebuie să proiecteze cea ce înseamnă cea mai bună şi cea mai mare valoare, şi anume şcoala, copii, părinţii.”

Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş

caseta 4 dobre

„Vreau să mă adresez deopotrivă vouă, elevilor, celor mai buni elevi la matematică ai României, vreau să mă adresez profesorilor, celor mai buni profesori de matematică ai României şi vreau în mod special să mă adresez părinţilor. Cei mai buni părinţi de olimpici la matematică din România. Nu cred că există pe faţa pământului un părinte care să nu se bucure, care să nu fie mândru de copilul lui atunci când participă la o olimpiadă, darămite atunci când se califică la olimpiada naţională. Ştiu ce înseamnă efortul pe care îl depuneţi împreună, în această echipă, elevi, profesori, părinţi.”

Ciprian Dobre, preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş

caseta 5 goga

„În primul rând, suntem onoraţi ca judeţul Mureş, municipiul Târgu-Mureş şi oraşul Sovata găzduiesc a 67-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Matematică, asta dovedeşte pe de o parte că judeţul Mureş are învăţământ de valoare, pe de altă parte probabil că şi noi, gazdele, încercăm să oferim toate condiţiile necesare desfăşurării unui astfel eveniment de amploare. Subliniez şi eu importanţa parteneriatului părinte – elev – profesor, am fost şi noi pe băncile şcolii, cu siguranţă nu se poate obţine performanţă fără ca cei trei factori implicaţi să aibă acelaşi scop, şi anume performanţa.”

Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş

caseta 6 gologan

„Dragi copii, dragi reprezentanţi ai personalităţilor locale, dragi prieteni profesori, aş fi continuat minunatul moment muzical cu spusele matematicianului englez din secolul al XVIII-lea James Sylverster, „Matematica este muzica intelectului” şi într-adevăr aşa este. V-aţi adunat aici ca să petreceţi câteva zile de muzică, sigur o muzică care la un moment dat poate să fie mai dură, care să aducă nu numai bucurii, ci şi plânsete, dar ţineţi minte, amintirea olimpiadei nu înseamnă amintirea câştigurilor, ci înseamnă amintirea prieteniilor.”

Radu Gologan, preşedintele Comisiei central

caseta 7 grigorescu

„Mulţumesc şi eu Consiliului Judeţean, Prefecturii, Primăriei oraşului Târgu-Mureş pentru sprijinul substanţial pe care l-au dat pentru realizarea acestei competiţii, Inspectoratului Şcolar Mureş pentru eforturile deosebite pe care le-a dovedit în această organizare şi nu în ultimul rând prietenului meu vechi, domnul inspector şcolar general Ştefan Someşan, un veteran şi un profesionist în ultima vreme în organizarea olimpiadelor. De asemenea, doresc să îi mulţumesc colegei mele doamnei inspector Cojocnean Mihaela care la debutul carierei de inspector de matematică a reuşit o treabă foarte bună.”

Daniel Grigorescu, preşedintele executiv al Comisiei central

caseta 8 morutan

„Banca Comercială Română, alături de Fundaţia eMAG, a lansat proiectul „Hai la Olimpiadă!” prin care tineri ca şi voi se antrenează în diferite centre din oraşe din România tocmai pentru a face performanţă în domenii precum fizica, matematica şi informatica. De asemenea, Banca Comercială Română este sponsorul principal al lotului naţional de matematică al României şi de asemenea a sponsorizat şi va sponsoriza în continuare tot ce înseamnă parte de materie reală la fazele naţionale.”

Radu Moruţan, director grup retail BCR Târgu-Mureş

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Din pacate Muresul s-a facut de marea minune . Ca organizatori sa nu ai un participant sa ia macar nota 5 este josnic de urat si cineva trebuie sa plateasca pentru ca cineva a facut lotul si este raspunzator . Rusine

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE