Home / Invatamant / Studenţii ingineri, faţă în faţă cu angajatorii la UPM

Studenţii ingineri, faţă în faţă cu angajatorii la UPM

Distribuie

DSC_5807Studenţii de la Inginerie din cadrul Universităţii “Petru Maior” au avut parte  vineri, 22 aprilie de un eveniment dedicat lor intitulat “Faţă în faţă cu angajatorii”, organizat de Facultatea de Inginerie  și Asociația ESTIEM. Au fost prezente 22 de firme care și-au prezentat oferta studenților, în prima parte a evenimentului găzduită de Aula Magna, urmat de dialogul cu studenții la standurile amenajate în curtea universității. “Evenimentul a avut loc în două faze, în prima parte firmele participante și-au prezentat profilul și ofertele, iar în partea a doua, în spațiile universității au fost amenajate standuri în care reprezentanții firmelor au stat față în față cu studenții, și su discutat teme de interes comun. Sperăm în acest fel să putem armoniza ceea ce facem noi ca și universitate, cu pretențile firmelor de la studenții și absolvenții noștri. Din câte s-a văzut firmele au venit cu oferte extrem de serioase în ce oprivește practica pentru studenți, inteship, oferte de job-uri. În această formulă de organizare suntem la ediția a doua, dar întâlniri cu firme am avut în diverse alte forme de organizare și în anii trecuți. Firmele invitate sunt în marea majoritate cu profil tehnic,  se adresează studenților de la inginerie. Ei i sunt interesați în primul rând pentru a-și găsi un loc de practică. Sunt firme care oferă de exemplu un stagiu de practică prelungit mai mult de un an, urmând ca, dacă se ajunge la o înțelegere între părți, să le poată face o ofertă de un loc de muncă. De asemenea sunt firme care oferă un stagiu de practică de minim trei luni, în perioada de vară în care studenții, fiind în vacanță pot onora aceste oferte”, ne-a declarat conf. univ. dr. ing. Mircea Dulău, decanul Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii “Petru Maior”

Oferta IRUM prezentată studenţilor

DSC_5812Firmele care şi-au prezentat oferta studenţilor au fost  Hirschmann România, AROBS Transilvania Software, Azomureș, Bosch, Continental Automotive, Schaeffler România, E.ON, Kastamonu, Renania, Romcab, Star Transmision, Studio Morderna, Sews România, Sumel Electromureș, TMF  Vinci Energies şi IRUM SA Reghin. “Compania IRUM are o colaborare foarte bună cu Universitatea ”Petru Maior” . În acest sens avem o convenție de practică, avem o colaborare foarte veche și fructoasă de care suntem foarte mulțumiți. Avem studenți în practică, avem angajați care au terminat practica la noi la IRUM, și care, după termnarea facultății au fost angajați la noi. Suntem mândri să putem spune că avem un departament de proiectare cu o medie de vârstă relativmică.  Având în vedere faptul că în luna septembrie a anului trecut am inaugurat Centrul de Cercetare și Dezvoltare, ne dorim să dublăm numărul angajaților în cadrul acestui departament de cercetare. Cu mult drag îi primim pe studenți în practică la noi, pe care desigur dorim să-i alăturăm  echipei noastră. Încercăm să le oferim toate condițiile necesare. IRUM oferă în acest sens condiții foarte bune, avem angajați cu experiență, angajați care îi pot angaja pe parcursul stagiilor de practică cât și pentru lucrările de dizertație. De asemenea pot intra în contact cu tot ce înseanmnă partea de producție, avem un departament de tehnică nouă, în care ei pot pune în practică ceea ce ei gândesc”, a precizat Ioana Cristescu, inspector resurse umane în cadrul SC IRUM SA Reghin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.