Home / Invatamant / Diana Găbureac, premiul I la două Olimpiade Naționale de Limba și Literatura Română

Diana Găbureac, premiul I la două Olimpiade Naționale de Limba și Literatura Română

Distribuie

dianaRezultate excepționale obținute de către o elevă din Târgu-Mureș la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română și la Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”, competiții care s-au desfășurat în perioada 16-20 aprilie, la Râmnicu Vâlcea. Diana Găbureac, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Europa”, pregătită de către prof. Mihaela Însurățelu, a obținut premiul I la ambele olimpiade, reușit astfel să se califice la etapele internaționale și să-i facă extrem de mândri pe părinți, pe profesori, pe colegi și pe toți cei care o cunosc.

Și asta nu este tot. Diana Găbureac va participa și la Olimpiada Națională de Lingvistică, care va avea loc în luna mai, ceea ce înseamnă o pregătire intensă. Diana este foarte optimistă și privește încrezătoare spre viitor. Diana este un copil special care merită prețuirea noastră. „Diana Găbureac a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română și premiul I la Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”. Diana este calificată la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică, deci are veleități în sfera limbii și literaturii române și nu numai. Pentru mine, ca dascăl care a pregătit-o, este o experiență unică și irepetabilă. Vorbim despre o pregătire intensă și un dram de noroc. Contează starea de spirit a copilului, tipul de subiect, dar important este ca dascălul, care este antrenor, să-și întâlnească jucătorul potrivit, să formeze un tot. Diana m-a găsit pe mine și eu am găsit-o pe ea. Elevul trebuie să-și dorească în mod deosebit să se pregătească pentru un astfel de concurs. Rezultatul Dianei este onorant pentru județ. Să obții premiul I la două Olimpiade Naționale de Limba și Literatura Română nu este puțin lucru. Au fost două concursuri puternice, cu două probe în două zile. I-a fost testată și capacitatea de rezistență la stres și de a reuși să se adune în asemenea măsură încât să fie la fel de valoroasă pe ambele paliere în același timp”, a declarat prof. Mihaela Însurățelu, care este și directorul Școlii Gimnaziale „Europa” din Târgu-Mureș.

2Diana, încântată de probe
Premianta Diana Găbureac ne-a mărturisit că în spatele rezultatelor obținute stau foarte multe ore de pregătire, multă perseverență și dăruire. În urma unei selecții extrem de riguroase, la care au participat sute de elevi din întreaga țară, Diana a reușit să obțină premiul cel mare la ambele olimpiade. „Concursurile pentru care m-am pregătit au fost foarte complexe, însă probele au avut o oarecare posibilitate de exprimare liberă. Nu m-am simțit îngrădită sau închisă în vreo temă. A fost o libertate extraordinară și subiectul a fost pe placul meu. Îmi place să citesc și cărțile pe care le-am citit m-au ajutat foarte mult. În spatele acestor rezultate stă multă muncă și perseverență. În prima zi, am avut proba scrisă la Olimpiada de Limba și Literatura Română și proba orală a Olimpiadei de Lectură. În ziua următoare, s-au inversat probele. A fost pentru prima dată când am participat la un concurs cu o probă orală. Am avut emoții dar după primele minute mi-am revenit”, a declarat Diana Găbureac.

Diana a fost selectată în pregătirea Lotului Internațional de Limba și Literatura Română. „Va urma etapa internațională a celor două olimpiade. În septembrie, la Constanța, voi beneficia, timp de o săptămână, de o pregătire din partea profesorilor din întreaga țară și abia aștept să cunosc și alți pasionați de limba și literatura română”, a completat Diana Găbureac. Diana a spus că iubește limba și literatura română, fiind, în mod evident, materia ei preferată. Îi place foarte mult să comunice și își dorește să studieze la Oxford, dar nu exclude nici posibilitatea de a deveni profesor de limba și literatura română. „Cred că mi s-ar potrivi foarte bine, pentru că îmi place să lucrez cu copiii”, a mărturisit, zâmbind, tânara premiantă.

„Diana a avut dorința de a performa”
Conștiincioasă și muncitoare, Diana și-a dedicat timpul liber pregătirii pentru olimpiade, iar prof. Mihaela Însurățelu are numai lucruri frumoase de spus despre ea. „Pornim, în primul rând, de la pregătirea de la clasă. Nicio secundă nu am neglijat clasa pentru pregătirea elevei Diana Găbureac. Fiind și o clasă foarte bună, standardul a putut fi unul ridicat. Pregătirea și discuțiile noastre legate de olimpiadă s-au întâmplat la școală și în afara orelor de curs. O foarte mare contribuție a avut-o ea, pentru că bibliografia pe care i-am oferit-o a parcurs-o acasă. Dacă n-ar fi existat această muncă individuală asiduă a ei, eu la fel de bine aș fi putut oferi și altui copil aceeași materie, aceleași explicații, dar poate nu aveam același rezultat, fiindcă depinde foarte de cât de perseverent și conștiincios ești. Diana a avut dorința de a performa, a insistat și a reușit. Rezultatele reprezintă o încununare a eforturilor și îi doresc să continue la fel”, a explicat prof. Mihaela Însurățelu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.