Home / CSU Medicina CSŞ / Grupă semifinală câștigată la pas de voleibalistele junioare

Grupă semifinală câștigată la pas de voleibalistele junioare

Distribuie

volei junEchipa de volei junioare CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș a fost singura dintre cele 24 de echipe care și-au disputat la sfârșitul săptămânii timp de cinci zile cele opt locuri la turneul final fără să piardă niciun set. Mureșencele și-au asigurat calificarea deja după etapa a treia și locul I după patru etape ale grupei a III-a în turneul semifinal disputat în sala UMF din Târgu-Mureș. Echipa antrenorilor Ciprian Dîrnescu și Bokor Istvan a trecut la pas în primele două etape de LPS Oradea și CSȘ Sibiu cu 3-0 și se anunța o adevărată finală a grupei cu CSȘ 2 CNE CSM Baia-Mare, care obținuse la rândul ei două victorii la 0. Acest joc a fost însă la discreția mureșencelor, care au câștigat în trei seturi, la 15,14 și 7. În etapa a IV-a, după victoria cu seturi încheiate la 9, 17 și 8 în fața CNMB Râmnicu Vâlcea, aveau asigurată prima poziție în grupă, iar partida cu CSȘ Toplița din ultima etapă, la fel ca și cea cu vâlcencele, a fost mai degrabă una pentru rodarea cadetelor care fac parte și din lotul de junioare, calificate la rândul lor la turneul final. Echipa mureșeană s-a impus și în acest joc cu 3-0, cu seturi încheiate la 14, 14 și 13.

Din celelalte trei grupe s-au mai calificat pentru turneul final formațiile CS „B.P. Hașdeu” Buzău, CSM Danubiu Tulcea (Seria I), Dinamo București, CTF Mihai I București (Seria II), Agroland Timișoara, CSȘ Bega Timișoara (Seria IV) și CSȘ 2 CNE CSM Baia-Mare din seria mureșencelor. A doua echipă târgumureșeană, CSȘ a încheiat în Seria IV pe locul 4, după ce a câștigat primele două partide, dar n-a mai reușit niciun set în următoarele trei.

Aspirații justificate la titlu

Stabilirea locației și componența celor două grupe ale turneului final se va stabili la începutul lunii mai, dar „medicinistele” pornesc cu un avantaj la tragerea la sorți în urma evoluției de la turneul semifinal și au șanse reale la cucerirea titlului, după ce au reușit ultima dată acest lucru în 2010. Pretențiile „medicinistelor” de a reveni în frunte sunt pe deplin justificate, dacă ținem cont de componența lotului. Nu mai puțin de șapte dintre jucătoare au îmbrăcat pe parcursul ediției tricolul primei echipe, care s-a impus cu 3-0 în fața celor de la Dinamo în lupta pentru locul V, care asigură o participare în competițiile internaționale. Alături de acestea și celelalte junioare, în acest turneu au fost folosite majoritatea componetelor lotului de cadete, calificate la rândul lor la turneul final. Cele două loturi însumează un număr de 21 de jucătoare. „Am obținut exact ceea ce ne-am propus, ocuparea primului loc în această grupă, în vederea unei trageri la sorți favorabilă pentru turneul final. Avem o echipă de valoare și ne dorim să luăm aurul, dar ne dorim în același rând să promovăm cât mai multe jucătoare la echipa mare”, a declarat antrenorul Ciprian Dîrnescu.

Componența lotului a fost următoarea: Bianca Pașca, Alexandra Babaș, Diana Vereș (ridicători), Eliza Varga, Lovasz Timea, Simina Strechinescu (falși), Raisa Ioan, Cristina Apostol, Antonia Crișan, Maria Badea (centri), Loredana Dobriceanu, Alexandra Cauc, Carmen Arniceru, Rodica Buterez, Ana Stoian, Teodora Filipescu (secunzi), Laura Molnar, Rancz Lea, Carla Mărginean-cadetă accidentată (libero).

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.