Radu Roatiș a revenit la conducerea ANSVSA Agricultura
  • admin
  • 4 comentarii
  • 1181 Vizualizări

Radu Roatiș a revenit la conducerea ANSVSA

Radu RoatisRadu Roatiș Chețan a revenit marți, 26 aprilie, la conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) prin decretul semnat de premierul Dacian Cioloş. Este a treia numire în funcția de președinre al ANSVSA, Radu Roatiș ocupând această funcție în perioada 2007-2009 și 2010-2012.

Reporter: În ce condiții s-a produs numirea dumneavoastră la conducerea ANSVSA?

Radu Roatiș: Este o decizie a premierului Dacian Cioloș și probabil datorită expertizei care o aveam și a experienței mele, date fiind și conexiunile și dorința de recunoaștere a României ca și lider al serviciilor veterinare din partea aceasta a lumii, în special de coordonator pe zona Mării Negre, fapt ce a condus la numirea mea în funcția de președinte al Agenției Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Am venit cu un proiect prin care ne dorim ca România să devină coordonator pe zona bolilor transfrontaliere în zona Mării Negre, dar și pe zona terestră. Dorim să se recunoască României statutul de coordonator al activităților privind bolile transfrontaliere, pornind de la zona Satu Mare, Maramureș, ceea ce leagă și granița cu Ucraina și Republica Moldova, respectiv Marea Neagră. Am primit această numire ca pe o apreciere și o dovadă a posibilităților care le am privind coordonarea și managementul agenției.

Rep.: Care sunt prioritățile dumneavoastră în ceea ce privește noua postură?

R.R.: Problemele sunt destul de multe, prioritare sunt două chestiuni. Importantă este activitatea pe care o desfășurăm, să permitem fermierilor să-și materializeze la capătul drumului posibilitatea valorificării animalelor și produselor lor cu ieșirea în lume și sprijinul către industria românească, în vederea ieșirii cu produse românești în lume, fără să uităm micul producător, micul crescător de animale care reprezintă o verigă importantă în momentul de față.

Rep.: Cu ce echipă veți lucra în fruntea ANSVSA ?

R.R.: Echipa va fi definitivată în cursul săptămânii viitoare. Vicepreședintele ANSVSA este Andrei Butaru, alături de Laszlo Ciutac. Alături de cei doi, voi avea și doi consilieri, oameni cu expertiză uriașă recunoscută la nivel național, care provin din județul Mureș, doctorul Marius Popa și doctorul Ioan Rusu, primul fiind și primul director general ANSVSA.

Rep.: Este de bun augur faptul că această numire vine în Săptămâna Mare?

R.R.: Dacă această numire a fost făcută în Săptămâna Mare, toată lumea este de acord că din punct de vedere biblic Săptămâna Mare aduce numai vești bune.

Rep.: Cum veți sprijini județul Mureș din postura de președinte ANSVSA?

R.R.: Unul dintre obiectivele pentru județul Mureș este sprijinirea, împreună cu Nicu Bumbu de la SC Mirdatod din Ibănești, a primului festival european de produse bio pe Valea Gurghiului, având în vedere că avem primul producător atestat pe Valea Gurghiului de brânză bio. Perspectiva este dată de colaborarea, înțelegerea și sprijinul autorităților locale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • FELICITARI NICU BUMB si dl. ROATES pentru initiativa de a organiza un targ pentru produsul Telemea de Ibanesti avand ca scop promovarea ROMANIEI si a produselor romenesti.

  • ce felicitari omule cred ca ciolos n’est pas normalement, punand in aceasta functie o asemenea persoana un spagar, honte que le fosse’ roumain

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE