Home / Social / Centrul de reabilitare Tîrgu – Mureș și Sînsimion, un exemplu național

Centrul de reabilitare Tîrgu – Mureș și Sînsimion, un exemplu național

Distribuie

milvus

Cum să previi cruzimea față de animale, să alini suferința celor aflate în nevoie și să promovezi  bunătatea față de necuvântătoare. Soluții ne-au dat Asociațiile Grupul Milvus și Vets4Wild, cei mai buni în domeniu, care au încheiat un proiect revoluționar, dar nu și activitățile.

Un număr de telefon unic pentru salvarea animalelor sălbatice rănite, o rețea de veterinari oricând gata să intervină în situații de urgență, peste o sută de animale tratate în cadrul Centrului de reabilitare din Tîrgu – Mureș și Sînsimion, dar și o infrastructură amplă pentru reabilitarea și eliberarea animalelor. Acestea sunt principalele realizări în cadrul proiectului „ Înființarea unei rețele naționale de salvare a animalelor sălbatice rănite” finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, ajuns la final.

P1040450

Proiectul cu o durată de un 14 luni (martie 2015 – aprilie 2016) a permis Asociațiilor Grupul Milvus și Vets4Wild să dezvolte Centrul de reabilitare care funcționa deja în cadrul acestui parteneriat, prin consolidarea și dezvoltarea infrastructurii: construcția de noi voliere, dezvoltarea celor vechi, renovarea camerei de tratament, realizarea unor spații speciale pentru țestoase, achiziționarea unui aparat performant de anestezie.

Astfel, Grupul Milvus are în acest moment cel mai dezvoltat Centru de reabilitarea a animalelor sălbatice rănite din România și cea mai mare experiență în acest domeniu. „Suntem dedicați muncii noastre, suntem pregătiți să facem ca această Rețea de salvare a animalelor sălbatice rănite să fie cu adevărat un instrument util în conservarea biodiversității din România!”, este de părere Komaromi Reka, managerul proiectului implementat.

Organizarea unei seminar de specialitate despre primul ajutor în cazul animalelor sălbatice la Miercurea Nirajului cu peste 80 de participanți (veterinari, asociații de profil și voluntari) a condus la crearea unei rețele active de intervenție și prim ajutor. De altfel, în perioada de proiect, peste o sută de animale au beneficiat de servicii de reabilitare, multe dintre ele fiind eliberate.

100 de apeluri la linia verde telefonică

Numărul de telefon 0722 533 816 disponibil oricărui cetățean care găsește animale rănite a fost apelat din ianuarie 2016 și până acum de aproape o sută de ori, jumătate din cazuri necesitând intervenția sau sfatul specialiștilor din cadrul Grupului Milvus și Asociației Vets4Wild.

Pentru că nevoia de funcționare a unor astfel de centre de reabilitare este stringentă, Grupul Milvus a trimis Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor mai multe propuneri pentru reglementarea cadrului legislativ de funcționare a rețelei naționale de salvare a animalelor sălbatice.

Costul total eligibil al proiectului  „Înființarea unei rețele naționale pentru salvarea animalelor sălbatice rănite” este de 116.971,08 Euro, aproximativ 90% reprezentând valoarea maximă a finanţării nerambursabile.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.