Nu rata Festivalul Studențesc de Jazz! Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Nu rata Festivalul Studențesc de Jazz!

704THS

Casa de Cultură a studenților Mureș, Asociația Partitura și Jazz&Blues Club organizează pentru a 8-a oară consecutiv la Târgu Mureș, Festivalul Internațional Studențesc de Jazz, în perioada 8 – 12 mai. Evenimentul are scopul de a îmbunătăți relațiile studenților și profesorilor din diferite academii de muzică, respectiv de a oferi studenților muzicieni șansa de afirmare, și nu în ultimul rând, de a diversifica activitățile culturale ale iubitorilor de jazz mureșeni.

Potrivit organizatorilor, programul festivalului este compus din două părți, programul-concurs al studenților-muzicieni și concertele susținute de trupe de jazz profesioniste. La programul-concurs pot participa muzicieni sau formații de muzicieni, studenți la o școală de muzică acreditată de instituțiile țării din care provin. Valoarea totală a premiilor este de 3000 euro.

Festivalul se bucură de un mare succes în rândul studenților, numărul participanților la concurs realizând o creștere semnificativă în fiecare an, ajungând ca în anul 2015 să participe studenți din România, Austria, Moldova, Polonia, Slovacia și Ungaria.

Performanta soliștilor studenți a fost evaluată, de fiecare dată, de un juriu format din profesioniști ai domeniului, respectiv: Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Luiza Zan, Bibó Lajos, Makkai Gyöngyvér, Sárik Péter, Virgil Mihaiu, Florian Lungu, Bágyi Balázs, Romeo Cozma şi Boros Zoltán.

Festivalul Internațional Studențesc de Jazz este un festival unic atât în România cât şi în Europa, deoarece pune față în față tinerii concurenți cu personalități ale lumii Jazz-ului contemporan, oferindu-le o confirmare ca drumul ales este unul corect și apreciat de public. În cadrul evenimentului au loc numeroase schimburi de idei muzicale, dându-le șansa de afirmare acestor studenți, șansa de lansare și de a intra în atenția criticilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE