Home / Sanatate / Cum slăbim repede după Paște

Cum slăbim repede după Paște

Distribuie

Woman choosing between a hamburger and salad

Cu siguranţă asta este întrebarea ce stă pe buzele încă dulci de la pască, cozonac, cocteiluri şi alte delicatese calorice ce au stat mândre pe masa festivă. Trei zile a durat festinul, pentru unii cel puţin 3 săptâmâni va dura până se vor hotărî să revină din nou la bunele obiceiuri alimentare – a se citi dietetice. Iată cum poţi scăpa mai uşor de „sevrajul” de după masa de Paşte. Mulţi au mâncat peste măsură, puţini sunt cei care au făcut şi altă mişcare decât cea de la masă la pat în aceste zile. Mulţi s-au delectat, puţini sunt cei ce nu par a fi supăraţi când se urcă pe cântar. Revista „Ce se întâmplă doctore?” scrie că dimineaţa, pe stomacul gol beţi un pahar de apă în care aţi stors o felie de lămâie. De altfel, asiguraţi-vă că aveţi la îndemână o sticlă de 2 litri de apă plată din care veţi bea toată ziua. Dacă sunteţi hidrataţi, nu veţi mai simţi că vă este foame chiar şi atunci când nu vă este – după cum bine ştiţi deseori confundăm senzaţia de sete cu cea de foame. Dimineaţa aţi putea alege un iaurt light cu câteva linguri de musli fără zahăr, o cafea. Nimic ce conţine zahăr adăugat nu trebuie consumat în acest moment pentru a menţine nivelul glicemiei cât mai constant. La prânz, alegeţi o salată cât mai simplă – cu peşte sau pui ori brânză, cu dressing de lămâie, ulei de măsline, fără sosuri sau maioneză. Şi nu, nu mai mult de o felie de pâine şi fără desert. Seara, alegeţi să faceţi plimbare cât mai lungă – cel puţin o oră. Pentru cină dacă vă este foame puteţi alege o altă salată ori legume la grătar sau spanac – orice e dietetic şi vă place.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.