Home / Sanatate / Simpozion despre problematica personalității umane

Simpozion despre problematica personalității umane

Distribuie

Young woman in a conversation with the psychologist

Asociația Română de Studiu a Personalității organizează, în perioada 5-8 mai, la Hotel Cavaler din Sighișoara, al XIV-lea simpozion „Personalitatea umană în dinamica vârstelor și a rolurilor vieții”. În cadrul simpozionului, se va discuta despre personalitatea la adolescență, la vârsta adultă și la vârsta a III-a și despre personalitatea în rolurile familiale, profesionale și sociale. Deschiderea oficială a manifestării are loc astăzi, 5 mai, la ora 19.00, iar mâine, 6 mai, la ora 16.30, va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie.

Astăzi, 5 mai, se derulează cursurile precongres, temele abordate fiind: „Mecanismele neurotoxice induse de medicația antipsihotică; particularitățile neurobiologice ale schizofreniei la debut. Sinergisme și disinergisme în strategiile terapeutice cu substanțe antipsihotice atipice LAI” și „Funcționalitatea socială – factor de predicție a evoluției schizofreniei cu debut precoce. Ameliorarea calității vieții pacienților și a familiilor acestora și scăderea semnificativă a poverii bolii în condițiile switch-ului terapeutic”. În cadrul simpozionului, lectorii vor discuta despre „Nativii digitali” – perspectivă dimensională asupra personalității tinerilor într-o lume tehnologizată”, „Persoana și masca, duplicitate și autenticitate în jocurile de rol are lui Homo socius de-a lungul vieții”, „Valorile celei de-a treia vârste”, „Paradigme actuale ale personalității”, „Personalitatea din perspectiva terenului de vulnerabilitate pentru apariția depresiei post-partum la mamele care au născut în regiunea Banat”, „Disociere, tulburare de personalitate și traumă timpurie”, „Personalitatea și tulburările de personalitate în lumea pictorilor”, „Temperamentul, aptitudinile, vocația – factori motivaționali în prestația rolurilor existențiale ale persoanei umane”.

„Omul nu poate cunoaște lumea dacă nu se cunoaște pe sine. Inițiatorii Asociației Române de Studiu a Personalității consideră ca în fiecare ființă umană se găsește „o fărâmă din univers”, iar încercarea de a o cunoaște reprezintă cel mai valorizant ideal antropologic. Astfel, personalitatea umană în variantele ei normală și patologică, considerată cea mai importantă componentă a terenului pe care apar și evolueaza diversele suferințe somatice și psihice, reprezintă subiectul de studiu al asociației noastre. Același interes îl acordăm și experiențelor biografice individuale în diversele etape ale vieții, tradițiilor, obiceiurilor și credințelor colective. Suntem convinși că persoana umană și suferințele atât de diverse racordabile ei merită un interes particular din partea lumii medicale și nonmedicale care să permită omului contemporan să-și înțeleagă și să-și împlinească cu adevărat menirea. Ne întâlnim anual începând cu anul 2003 în locatii itinerante, care ne ajută de fiecare dată ca împreună cu cei care ni se alătură mereu să fim mai aproape de noi înșine”, au precizat reprezentanții Asociației Române de Studiu a Personalității. Din comitetul științific al manifestării fac parte: Aurel Nireștean, Mircea Dehelean, Mircea Lăzărescu, Doina Cosman, Dan Prelipceanu, Carol Friedman, Virgil Enatescu și Mihai Ardelean.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Mondială a Sănătății Orale. Află câți oameni suferă de afecțiuni ale cavității bucale și cum pot fi prevenite

Distribuie Ziua Mondială a Sănătății Orale este celebrată an de an la data de 20 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.