Şeful DSP Mureş, declaraţie interesantă în scandalul Hexi Pharma Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1622 Vizualizări

Şeful DSP Mureş, declaraţie interesantă în scandalul Hexi Pharma

111Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Adrian Mureşan, a arătat, la solicitarea AGERPRES, că în urma acţiunii tematice de control/recontrol în unităţile sanitare cu paturi, din perioada 1 octombrie – 24 octombrie 2014, inspectorii sanitari din cadrul DSP Mureş „au depistat neconcordanţe între informaţiile de pe etichetă şi cele din avizul de plasare pe piaţă pentru produsul biocid Polyiodine – Producător SC Hexi Pharma Co. SRL”.
„În consecinţă, Direcţia de Sănătate Publică Mureş – Serviciul control în sănătate publică Mureş a informat Ministerul Sănătăţii – Inspecţia Sanitară de Stat asupra deficienţelor de etichetare. Menţionăm că, în cadrul acţiunii de inspecţie a fost verificat şi ultimul buletin de analiză microbiologică efectuată cu ocazia autocontrolului de către unitatea utilizatoare, pentru soluţiile de lucru ale produsului, rezultatele fiind conforme”, se arată în răspunsul conducerii DSP Mureş, care a precizat că pentru un alt produs, Thorr, nu a formulat sesizare.
Şeful DSP Mureş, dr. Adrian Mureşan, a declarat joi, pentru Agerpres, că în urma autocontroalelor pe produsele biocide provenite de la Hexi Pharma, din cele opt spitale din judeţ doar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş au rezultat trei probe neconforme.
Dr. Mureşan a arătat că în cele trei cazuri de la SCJU Târgu-Mureş s-a înregistrat floră saprofită pe mâinile a trei asistente medicale, în timp ce restul probelor au fost conforme, însă spitalul a decis retragerea de la folosire a produselor Hexi Pharma.
Acesta a spus că din analize a rezultat că nu toate produsele biocide provenite de la acest furnizor au probleme şi că „există loturi şi loturi”.
Managerul SCJU Târgu-Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat pentru Agerpres că încă de săptămâna trecută a dispus retragerea de la folosire a celor şase tipuri de dezinfectanţi proveniţi de la Hexi Pharma şi a solicitat clinicilor din spital să folosească produsele achiziţionate de la cel de-al doilea producător, care nu este implicat în acest scandal.
Acesta a precizat că produsele biocide au fost achiziţionate în urma licitaţiilor publice, că la nivelul SCJU Târgu-Mureş există un contract cu Hexi Pharma în valoare de peste 200.000 lei şi un contract cu alt furnizor de astfel de produse, în valoare de peste 700.000 lei.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, a anunţat în urmă cu o zi, că după primele analize efectuate de ICECHIM, s-a decis retragerea produselor biocide neconforme provenind de la firma Hexi Pharma, în termen de zece zile.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE