Home / Administratie / Capacele, da, parapeții, ba

Capacele, da, parapeții, ba

Distribuie

drum sangeorgiu_site

Capacele de canal, prost montate, care le-au dat mari dureri de cap conducătorilor auto care au nimerit pe DN 15 A Tîrgu Mureș – Reghin în zona Sângeorgiu de Mureș au început să fie înlocuite, după mai bine de un an de când lucrarea a fost încheiată.
„Am primit o înștiințare din partea firmei care a executat lucrarea pe DN 15 A, la Sângeorgiu de Mureș că în data de 9 mai vor începe lucrările de înlocuire a capacelor de canal, am fost ieri (n. red. marți, 17 mai) să verific pentru că i-am lăsat vreo 10 zile ca să văd dacă într-adevăr se apucă de lucru. Se montează capace de canal noi, care din punctul meu de vedere, sigur nu sunt specialist, arată foarte bine, sunt prevăzute cu lacăt, sunt capace omologate de beneficiar, adică de Aquaserv, au început pe sensul de mers spre Tîrgu Mureș, din punctul meu de vedere acea problemă este ca și rezolvată. (…) Se schimbă cu totul, cu guri cu totul, sunt capace care vin gata turnate în acel postament de beton, se vor așeza la nivel, deci nu se vor înlocui doar capacele, să sperăm că vor și trainice”, a susținut prefectul Lucian Goga, într-o conferință de presă.

 

Cine va suporta costul lucrării?

capac 2_site

Întrebat cine va suporta costul înlocuirii capacelor de canal, prefectul a precizat că: “Deocamdată face firma constructoare, pe mine, sincer, nu mă interesează, nu am intrat în amănunte și date contractuale, eu am avut numeroase întâlniri cu toți factorii implicați în acea situație neplăcută de la Sângeorgiu de Mureș, de pe DN 15 A, eu vreau să știu că toți participanții la trafic, toți conducătorii auto circulă așa cum trebuie pe un drum fără obstacole, este problema celor trei părți implicate cine suportă cheltuiala”.
Reprezentanții Companiei Aquaserv consideră că executantului lucrării îi revine această cheltuială. “Din punctul nostru de vedere, constructorul va suporta lucrarea pentru că acele capace nu au fost distruse de către noi. Compania Aquaserv nu a fost invitată nici la momentul predării amplasamentului și nici la recepția lucrării”, a declarat, pentru Zi de Zi, Nicolae Tomulețiu, purtătorul de cuvânt al Companiei Aquaserv.
Nici Primăria Sângeorgiu de Mureș nu a fost informată despre recepția lucrării, potrivit primarului Sófalvi Szabolcs, care însă a precizat pentru Zi de Zi că executantul lucrării, firma Strabag a anunțat recent autoritatea locală că va înlocui capacele de canal.

 

Parapetul mai așteaptă

 

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) nu a luat încă nicio decizie în privința parapetului de beton care desparte DN 15 A prin comuna Sângeorgiu de Mureș, deși compania anunțase ca va întocmi un studiu de fezabilitate în ceea ce privește oportunitatea acelui separator de benzi. “Subiectul parapeți a fost și acela mult, mult discutat, acolo am revenit cu o adresă la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, pentru că în ultima ședință care a avut în urmă cu vreo două luni pe această temă, CNADNR s-a angajat să implementeze trei măsuri, pe care probabil că le știți, și anume: supraînălțarea trecerilor de pietoni, montarea de semafoare cu buton și refugiul între cele două sensuri de mers, ori până în prezent, nu știu ce înseamnă pentru CNADNR cel mai scurt timp, pentru că nu am văzut nicio măsură implementată și de aceea am revenit cu o adresă”, a precizat Lucian Goga.
Vă reamintim că locuitorii din comuna Sângeorgiu de Mureș au protestat în 11 aprilie anul curent revoltaţi de indiferenţa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) faţă de starea drumului naţional DN 15 (tronsonul aflat în Sângeorgiu de Mureş. Nemulţumirea sângeorzenilor persistă încă din anul 2014, când CNADNR a „modernizat” DN 15, iar pe o porţiune de 2,4 kilometri, aflată în interiorul comunei Sângeorgiu de Mureş a amplasat în mijlocul drumului un parapete de despărţire din beton. Doar într-un an de zile s-au înregistrat 86 de accidente sau tamponări, de şase ori mai mult decât înainte de a fi amplasat parapetele, a informat la acel moment primarul Sófalvi Szabolcs, inițiatorul și al unei petiții semnate de câteva mii de locuitori ai comunei.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.