Civica. N-ați văzut un consilier? Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

Civica. N-ați văzut un consilier?

civicaAm să încep cu o întrebare simplă: câți consilieri locali ai întâlnit, în exercițiul funcțiunii, pe strada ta? Poate sunteți mai norocoși decât mine care n-am întâlnit niciunul, niciodată. Când ai fost, ultima dată, la o audiență, la un consilier local? Aici, norocul nu te mai poate ajuta pentru că nici un consilier local nu acordă audiențe. Toate acestea pot fi rezolvate cu un singur clic, de la tine de acasă, doar prin intermediul proiectului MC2.

Să luăm un exemplu: pe strada ta nu există locuri de joacă amenajate, nu ai unde ieși cu copiii, nepoții sau pur și simplu pentru relaxare. Dacă ești deja în interiorul sistemului de date MC2 accesezi pagina sau mergi la centrul MC2 de la școala arondată zonei unde trăiești și lansezi proiectul. Concetățenii interesați îl susțin, iei legătura cu consilierul de pe strada ta și îi explici problema. Felul în care acesta se implică în rezolvare poate fi urmărit, căci ședințele de consiliu local sunt transmise pe net, în direct. Într-un timp rezonabil, adesea de ordinul orelor, proiectul tău este aprobat (sau respins) de locuitorii de pe strada ta. Apoi el este îmbunătățit prin intervenția specialiștilor din Senatul MC2, care identifică oportunitățile de finanțare și construcție și ajunge la consilierul responsabil de zona (strada) ta, care redactează un proiect de hotărâre și-l depune la consiliul local, spre aprobare. Dacă nu-l depune, la timp, consilierul este tras la răspundere, prin mecanismul MC2 sau dacă proiectul e respins în consiliu, cei care au votat împotrivă dau seamă în fața ta, pentru votul lor. Pur și simplu, toată activitatea consilierilor este sub lupa cetățeanului, care decide în orice moment, cât de eficientă este treaba pa care aceștia o fac. Acest lucru, decizia adică, se face de la tine de acasă, de pe stradă, dacă ai un mobil sau de oriunde poate fi accesat sistemul MC2.  

Comentariile, propunerile, sugestiile și criticile dumneavoastră sunt citite și auzite la email unprtargumures@gmail.com, telefon 0365-431.617 precum și pe pagina și contul nostru de Facebook. Vă aștept la audiențe, în fiecare miercuri, între orele 18.00 – 20.00, la sediul de campanie UNPR Mureș, din strada Cisnădie nr. 2A, Târgu-Mureș.

Ing. Cristian Victor CĂTANĂ

Președinte UNPR Târgu-Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE