Home / Invatamant / Învățământ de calitate la Școala Gimnazială Răstolița

Învățământ de calitate la Școala Gimnazială Răstolița

Distribuie

Școala Gimnazială Răstolița se poate mândri și în acest an cu rezultate foarte bune, lucru care confirmă calificativul de „Foarte bine” atribut în urma verificării ARACIP în de anul trecut. ”Din 43 de indicatori, trei au fost ”Bine”, un calificativ ”Excelent”, restul de 39 de indicatori fiind de ”Foarte bine”. A fost o premieră pentru județul Mureș, nicio altă  școală nu a mai primit astfel de calificative. La baza acestora au stat activitățile extracuriculare pe care le organizăm cu copii, în afara programulu. După ore stăm cu copii și avem diferite activități, printre care amintesc un cerc de pictură, cerc de lectură”, ne-a declarat Ioana Lircă, directoarea Școlii Gimnaziale Răstolița.

Inspecție generală după 40 de ani

Anul 2016 vine să confirme calficativul ARACIP de anul trecut, ca urmare a inspecției generale din luna aprilie, care a reconfirmat statutul de ”Foarte bine” la Şcoala Gimnazială Răstoliţa.”Noi nu am mai avut o astfel de inspecție generală la Răstolița din anul 1985. Ci de la inspectorat au decis să ne facă o vizită, lucru destul de șocant pentru noi, deoarece după acel excelent de anul trecut stăteam oarecum pe lauri. Am mai avut inspecții, dar una generală nu.  Înainte cu o zi de această inspecție a ars școala din Stânceni, iar cei de la inspectorat trebuiau să vină o jumătate de echipă la Stânceni cealaltă  la noi. Cum școala din Stânceni a ars, la noi a venit întreaga echipă. În cadrul acestei inspecții generale au fost verificate toate documentele școlare, au fost verificați toți profesorii. A fost practic o verificare totală. În urma acestei inspecții generale, din 24 de calificative, am avut 21 de ”Foarte bine”, două de ”Bine”,  maxim posibil la director și secretar, și un un singur calificativ ”Bine” la un profesor.  Au fost inspectate peste 100 de ore, pe parcursul unei săptămâni. Suntem mândri de școala noastră. Așteptăm o ședință în care să ne laude inspectoratul, de ce școală minunată avem. Aici nu mă refer la activitatea cadrelor didactice, avem o școală minunată și în ce privește aspectul și dotarea ei, de care ne îngrijim atât noi profesorii, elevii, precum și Primăria Răstolița, fără sprijinul ei nu am putea face nimic”, a precizat directoarea Școlii generale Răstolița.

”Avem o clasă de a VIII-a foarte bună”

În cadrul școlii activează 16 cadre didactice titulare, 214 elevi, începând de la grădinița cu două grupe, pînă la elevii clasa a VIII-a. ”La condiții foarte bune de învățământ avem și performanțe ale elevilor. Am avut recent o elevă, Carmina Cristina Borșuc care a obținut recent un loc 11 din 36 la Olimpiada Județeană de Matamatică. Avem la clasa a VI-a opt elevi cu media de peste 9,90. Avem de asemenea o clasă de a VIII-a foarte bună, mult peste cea de anul trecut.Aici avem un elev, Bogdan Cioloca care deja a luat toate probele și va continua școala la Liceul Militar din Alba Iulia. De la acești elevii de clasa VIII-a așteptăm rezultate foarte bune la evaluare, și unde vor continua școala să ne reprezinte cu cinste. Sunt copii care știu să muncească, respectă școala și studiul, sprijiniți și de niște părinți minunați. Majoritatea vor face pasul către liceele din Reghhin și Târgu-Mureș cu excepția unei eleve care și-a exprimat intenția de a merge la Toplița la un liceu pedagogic. Sunt 17 elevi care vor termina în acest an clasa a VIII-a, diriginte fiind profesoara Cătălina Morar. Pentru ca rezultatele lor să fie cât mai bune facem meditații, ore suplimentare, la limba română, matematică. După simulare am avut note destul de frumoase, chiar și cei de la inspectorat s-au declarat destul de încântați”, a precizat Ioana Lircă.

Burse de merit pentru elevi

Până la venirea vacanței, elevii se pregătesc din plin, cei mai mari pentru examenul de evaluare, iar cei mai mici pentru rezultatele care să le asigure burse de merit. ”Le urez celor de clasa VIII-a mult succes, să ne putem mândri cu niște rezultate foarte bune. În ce privește restul elevilor, le doresc încă de pe acum o vacanță plăcută și liniștită, fără niciun incident. Dar până atunci mai e ceva timp, mai au încă de învățat, elevii trebuie să tragă tare pentru a avea rezultate. Ele contează la media de admitere, în special pentru cei de clasa VIII-a. La ceilalați, le oferim burse de merit celor care au media peste 9 la clasele V-VIII, respectiv la cei cu,  calificativ foarte bine la clasele 0-IV. Oferim destul de multe astfel de burse, doar în acest an am dat un număr de 52 de burse de merit”, a subliniat Ioana Lircă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Cine sunt copiii mureșeni calificați la etapele Naționale ale Olimpiadelor de Limba Franceză și Limbi Romanice

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapele naționale ale Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.