Peste 1000 de persoane au mărșăluit pentru susținerea ONG-urilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

Peste 1000 de persoane au mărșăluit pentru susținerea ONG-urilor

 

Unitate prin diversitate la Târgul ONG ”Împreună pentru Comunitate”, prin participarea a 37 de ONG-uri, alături de prieteni și susținători, care își desfășoară activitatea în folosul comunității. Anul trecut, aceste organizații au prestat 58122 de ore de voluntariat prin 950 de voluntari.

Desfășurată în zilele de 20 și 21 mai, la cea de-a XIV-a ediție a Târgului ONG ”Împreună pentru Comunitate”, 35 de ONG- uri și-au ridicat corturile de prezentare în fața comunității, în P-ța Trandafirilor din Tîrgu Mureș.

Evenimentul a debutat cu cafeneaua civică intitulată ”E simplu să ai o viață bună!” vineri, 20 mai, la Casa Bernády, str. Horea nr. 6, unde a avut loc o discuție despre conștientizarea principiilor dezvoltării durabile, dincolo de definiția pe care o găsim în documentele de specialitate și în documentele Comisiei Europene. Discuția a pornit de la un video realizat de un tânăr din orașul nostru despre provocările existente pe plan local legat de dezvoltarea durabilă.

Importanța dezvoltării durabile pentru comunitățile locale a fost evidențiată participanților într-un mod interactiv de către dr. conferențiar universitar Ramona Rațiu, președinte al Asociației Mâini Unite și dr. Hajdú Zoltán, președinte Focus Eco Center. Cunoscuta cântăreață Koszika a cântat pentru cei prezenți.

Interacțiune cu cetățenii

A doua zi, conform tradiției, organizatorii au dorit să stabilească un model de interacţiune directă între ONG-uri şi cetăţeni, standurile organizațiilor civice fiind vizitate de sute de persoane care au avut prilejul să cunoască mai bine munca depusă în beneficiul comunității de către organizațiile civice și voluntarii lor.

La Marșul ONG au participat, în semn de susținere al acestei munci, în jur de 1000 de persoane. Cross-ul Civic și Flashmob-ul gimnastic au fost și ele momente energizante ale Târgului ONG, iar mini-festivalul de muzică stradală organizat în premieră, anul acesta, a avut un real succes.

”Scopul acestui Târg este și strângerea de fonduri și recrutarea voluntarilor, în acest sens ONG-urile pot fi susținute până în data de 25 mai prin virarea a 2% din impozitul pe venit către una din acestea” ne-a explicat organizatorul Maria Koreck, director Asociația Divers.

Târgul ONG-urilor este cel mai de anvergură eveniment al sectorului neguvernamental care se desfășoară în orașul nostru, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic şi voluntar, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor, a instituțiilor publice şi a publicului larg, reunind actorii societăţii civile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE