Home / CSU Medicina CSŞ / Uite-le, uite campioanele! CSU Medicina CNUE recucerește titlul la volei junioare!

Uite-le, uite campioanele! CSU Medicina CNUE recucerește titlul la volei junioare!

Distribuie

După trei ani în care echipa feminină de volei junioare de la CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș s-a clasat mai întâi în afara podiumului Campionatului Național, apoi pe treapta a doua și a treia, mureșencele au intrat duminică seara din nou în posesia titlului. „Medicinistele” au câștigat seria I a turneului final disputat de miercuri până duminică în sala UMF din Târgu-Mureș fără să piardă vreun set și au învins sâmbătă tot cu 3-0 în semifinală Dinamo București, dar după un meci extrem de disputat. Partida cu Agroland Timișoara de duminică a fost una demnă de o finală. Mureșencele au câștigat în cinci seturi, după un meci dramatic, cu multe răsturnări spectaculoase de scor: 21-25, 25-20, 24-26, 25-21, 15-8. În lupta pentru medaliile de bronz, disputată între cele două echipe bucureștene, Dinamo a învins cu 3-1 CTF Mihai I.

Echilibru și suspans în debutul finalei

Finala a început mai bine pentru timișorence, care au luat din start un avantaj de două puncte și au intrat la primul time-out cu 8-5. Mureșencele au egalat la 9, dar au urmat perioade în care reușitele au alternat și de la 3 puncte în favoarea timișorencelor, Medicina a avut ea 2 puncte la al doilea timp tehnic, pe seviciul Raisei Ioan. Aceasta a mai servit un as după timpul de odihnă, dar bănățencele au egalat de la 20-17 și au preluat conducerea cu 22-20, încheind setul la 21. Era primul set pierdut de mureșence după cinci partide la turneul semifinal și alte patru la cel final. Au început în schimb setul secund mai bine. Au condus cu 5-2, dar au avut doar un punct la primul time-out. Serviciile Loredanei Dobriceanu au dus scorul la 12-8, după care, pe cele ale Cristinei Apostol și atacurile „îngropate” de Alexandra Cauc s-a ajuns la 16-10 la al doilea timp de odihnă. Diferența s-a majorat la 19-12 și gazdele au avut în probabil cel mai bun set al partidei prima minge de set la 24-18, încheiat la a treia încercare.

Prăbușire și revenire spectaculoasă

Setul trei a fost dominat de numeroase greșeli din partea ambelor echipe, evident marcate de miza partidei. Foarte multe puncte au foat realizate pe serviciile sau preluările greșite ale adversarelor. Timișorencele au avut 8-5 la primul timp tehnic, dar mureșencele au preluat conducerea la 10-9, după care au cedat din nou inițiativa. De la 14-16 la al doilea timp tehnic și 17-20, Medicina a revenit spectaculos, pe serviciul aceleiași Apostol și atacurile reușite de Cauc. Seria de 6 puncte a dus scorul la 23-20, dar bănățencele au reușit din nou egalarea. CSU a avut prima minge de set, dar un nou serviciu în aut a dat posibilitatea timișencelor să egaleze și să încheie setul la prima ocazie. A urmat o adevărată cădere din partea gazdelor, care s-au văzut conduse cu 1-2 la seturi și 1-7 în debutul setului patru. Au încercat revenirea, s-au apropiat la 4-8 la primul time-out, dar au cedat din nou inițiativa. După 9-16 la al doilea timp și 11-18, titlul părea pierdut. Au urmat momente de vis pentru echipa antrenorilor Ciprian Dârnescu și Bokor Istvan. Cu „Metronomul” Apostol și Loredana Dobriceanu, renăscută, în mână, mureșencele au reușit o incredibilă revenire, au egalat la 20, după care au mai punctat de trei ori și au încheiat setul cu 25-21. A fost revenirea unei adevărate echipe, în care și-au adus contribuția la nevoie pe rând Carmen Arniceru, Raisa Ioan, Rodica Buterez, Bianca Pașca, Alexandra Babaș, Luiza Varga, sau liberoul Laura Molnar, secondată de Lea Rancz. Urma un tiebreack, oarecum firesc după desfășurarea partidei, demnă de o finală. Evident, echipa cu moralul mai bun era cea mureșeană, care „venea din urmă”. Acest lucru s-a resimțit din plin în setul decisiv. După 0-1, mureșencele au reușit cinci puncte consecutive, cu aceleași Apostol și Dobriceanu în prim plan, dar cu o echipă motivată în spate. S-a schimbat terenul la 8-3 și mureșencele au reușit să mențină ritmul, încheind finala la prima minge de meci.

Merită menționată și componența merituoasei finaliste de pe Bega, campioană în urmă cu o săptămână la Cadete, unde mureșencele au obținut bronzul. Formația Agroland: Cojocaru, Ungureanu, Murariu, Preda, Ordean, Vasilică, Melenciuc-libero, Niță, Orlandea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.