Luptă în cinci pentru Primăria Târnăveni. Ce spun candidaţii Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 3354 Vizualizări

Luptă în cinci pentru Primăria Târnăveni. Ce spun candidaţii

tveniCinci candidaţi vor încerca să câştige duminică, 5 iunie, competiţia electorală pentru funcţia de primar al municipiului Târnăveni: Sorin Megheşan (PNL), Stanislav Piaskovski (PSD), Alin Ostroveanu (ALDE), Fodor Jozsef (UDMR) şi Dorin Gligor (PMP).

Megheşan: „Doresc continuarea proiectelor”

Actualul primar al municipiului Târnăveni, liberalul Sorin Megheşan, are vârsta de 44 de ani şi a declarat că îşi doreşte un nou mandat, alături de o echipă de consilieri locali alcătuită din oameni oneşti, din dorinţa de a continua proiectele începute în urmă cu patru ani, menite să modernizeze municipiul situat pe malul Târnavei Mici. „În urma repetatelor întâlniri pe care le-am avut cu cetăţenii de-a lungul celor patru ani am primit foarte multe încurajări şi sugestii de a continua activitatea de la primărie. De asemenea, cetăţenii m-au rugat să continuăm proiectele pe care le-am început în 2012. Îmi doresc şi eu continuarea proiectelor începute în 2012, pe care le avem acum în desfăşurare sau urmează să fie executate. Îmi doresc modernizarea municipiului Târnăveni şi repunerea municipiului Târnăveni pe harta României”, a afirmat candidatul liberal.

meghesan

„Lista candidaţilor Partidului Naţional Liberal la Consiliul Local conţine în primul rând oameni cinstiţi, care nu au fost implicaţi în nici un fel de scandaluri şi nu în ultimul rând candidaţii au fost selectaţi şi în funcţie de capacitatea lor profesională. Avem şi persoane foarte tinere, dar şi persoane cu experienţă, de 50 de ani sau peste 50 de ani, sunt oameni care lucrează în toate domeniile de activitate. De la învăţământ, sănătate, ingineri, oameni de afaceri. Poate mă repet, dar primul criteriu a fost integritatea fiecărui candidat”, a completat Sorin Megheşan.

De asemenea, primarul în exerciţiu a transmis cetăţenilor îndemnul de a se prezenta la urne în data de 5 iunie 2016 şi a transmis mulţumiri tuturor celor care au susţinut proiectele demarate din anul 2012 încoace. „Le transmit cetăţenilor un îndemn la vot, dar în primul rând aş vrea să le mulţumesc pentru încrederea acordată în aceşti patru ani de mandat, pentru faptul că au fost alături de mine şi de echipa Primăriei în aceşti patru ani. Totodată, aş vrea să le mulţumesc cetăţenilor pentru înţelegerea pe care au avut-o vis a vis de noi. A trebuit să facem în acest mandat ceea ce alţii au făcut în urmă cu zece ani, de exemplu mă refer la „spargerea” a 38 de străzi din 2015 încoace. Pe 38 de străzi am introdus canalizarea, ceea ce înseamnă un deranj foarte mare, am creat disconfort cetăţenilor respectiv. Bineînţeles, în afara respectivelor străzi am avut şi alte străzi care au intrat în modernizare. Proiectul se află la final, vom efectua recepţia în această lună şi pe această cale le mulţumesc din nou cetăţenilor pentru înţelegerea de care au dat dovadă”, a menţionat Sorin Megheşan.

piaskovski

Piaskovski: „Este nevoie de profesionişti”

Candidatul PSD Târnăveni pentru funcţia de primar, Stanislav Piaskovski, are vârsta de 58 de ani, din care 25 lucraţi în Combinatul Chimic Târnăveni, de la stagiar până la director comercial, iar în prezent deţine o firmă de telecomunicaţii premiată pentru activitate în anul 2014, de Camera de Comerţ şi Industrie a României. „Am considerat că este timpul să mă implic direct în administrarea localităţii noastre, că este timpul să apară cineva pe scena politică locală care să-i reprezinte pe cei dezamăgiţi de incompetenţă şi nepăsare. Este nevoie de oameni profesionişti, buni administratori, cu experienţă în conducere. Astfel de oameni evită să mai iasă în faţă. Eu am curajul ăsta. Experienţa mea în mediul de afaceri, experienţa mea în spaţiul public sunt garanţia unei bune administrări a resurselor umane şi materiale ale oraşului. Nu reprezint un grup sau altul de interese. Am vârsta la care entuziasmul şi puterea de muncă se îmbină perfect. Am echidistanţa necesară unui om a cărui sarcină principală va fi ca alături de întreaga echipă să asigurăm condiţiile necesare relansării economice a oraşului. Un primar care se laudă că face locuri de muncă este cel puţin necredibil. El, împreună cu Consiliul Local, poate stimula prin măsurile luate – infrastructură, facilităţi fiscale, parteneriate – poate ajuta mediul de afaceri să se dezvolte. Câştigul va fi de ambele părţi. Am capacitatea de lansa teme majore în dezbaterea publică. Am elaborat, împreună cu o echipă de specialişti, o viziune alternativă la conducerea haotica şi steril-conflictuală a municipiului nostru. Imaginea unei primării construite pe interese de clan trebuie să dispară”, a afirmat Stanislav Piaskovski, care deţine, din anul 2015, şi funcţia de preşedinte al PSD Târnăveni.

ostrovean

Ostroveanu: „Îmi doresc o transparenţă locală”

Născut în urmă cu 54 de ani, Alin Ostroveanu este avocat în cadrul Baroului Mureş şi candidat ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Târnăveni. “Candidez din dorinţa de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor din municipiul Târnăveni indiferent de statutul social, etnic, cultural, religios, respectând legea, din dorinţa de a finaliza tot ceea ce primarii şi consilierii anteriori nu au reuşit. Multiplele solicitări pe care o mare parte a cetăţenilor municipiului mi le-au făcut pentru a candida la Primăria municipiului Târnăveni. Pentru că locuiesc de 54 de ani în acest oraş, aici muncesc şi aici vreau ca şi copiii mei şi ai concetăţenilor mei să rămână, să nu mai fie nevoiţi să plece în ţări străine”, a menţionat Alin Ostroveanu. “Îmi doresc o transparenţă totală în relaţia Primărie – cetăţean, o administraţie bazată pe respectarea legilor, pe normalitate, cinste şi corectitudine, transparenţă totală a proiectelor hotărârilor de Consiliu în constituirea şi execuţia bugetului în licitaţii, contracte, amenajarea unui cămin spital pentru bătrânii fără sprijin, reabilitarea tuturor străzilor din municipiu – canalizare, apă curentă şi asfaltare, abonamente gratuite pentru pensionari şi elevi, rezolvarea, finalizarea titlurilor de proprietate, susţinerea unor proiecte ce vizează activităţi din domeniul culturii activităţi ale cultelor, activităţi sportive, problemelor pensionarilor şi a oamenilor străzii, reabilitarea instituţiilor de învăţământ prin accesarea fondurilor europene, locuri de joacă pentru copii şi în zonele mărginaşe, reducerea impozitelor la limita minimă pentru a atrage investitori, crearea de locuri de muncă pentru toate categoriile de persoane, crearea unui parc industrial, izolarea termică a blocurilor, construirea de locuinţe sociale pentru tineri, reformarea organigramei Primăriei astfel încât instituţia să devină mai dinamică şi mai eficientă”, a completat candidatul ALDE.

fodor

Fodor: “Oamenii au încredere în mine”

Din partea UDMR, candidatul pentru funcţia de edil şef al municipiului Târnăveni este Fodor Jozsef, consilier local şi director adjunct al unei şcoli din municipiu. “Candidez pentru a asigura o siguranţă a cetăţenilor mai ales, şi pentru prosperitatea lor. Primul mandat de consilier local l-am avut în anul 2008, iar în anul 2012 am fost candidatul UDMR la Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor, cea ce denotă că oamenii au încredere în mine, atât cei de la partid cât şi locuitorii, aşa simt că mă susţin”, a declarat Fodor Jozsef.

gligor

Gligor, candidatul cu impresar

În fine, Dorin Gligor, consilier local şi fermier, candidează pentru funcţia de primar din partea PMP. Contactat de Zi de Zi, candidatul partidului condus de Traian Băsescu a refuzat, elegant, propunerea de a acorda un mini-interviu publicaţiei noastre, afirmând că se va consulta cu impresarul său în legătură cu acest aspect.

Lista ALDE pentru Consiliul Local

1) Gheorghe Alin Ostrovean

2) Teofil Bunea

3) Gabriela Petruţa

4) Alina Carla Crainic

5) Irimie Tutecan

6) Nicolae Nistor

7) Iulia Chertes

8) Traian Petruţa

9) Claudia Muntean

10) Vasile Duşa

11) Ileana Farkas

12) Aurelia Nistor

13) Farkas Carol

14) Marieta Pop

15) Simion Coman

16) Alin Nistor

17) Elena Farkas

18) Ana Cîndea

19) Mărioara Coman

20) Alexandra Şuteu

21) Eugenia Dicher

22) Lena Ostroveanu

23) Trifan Popa

24) Alexandra Szoke

Lista PNL pentru Consiliul Local

1) Nicolae Sorin Megheşan

2) Alin Cimpoca

3) Porime Ciulea

4) Ovidiu Modorcea

5) Mihail Antonya

6) Octavian Hegheş

7) Cornel Dordea

8) Dan Tutecan

9) Mircea Vodă

10) Felician Popa

11) Ovidiu Popa

12) Attila Vinţeler

13) Ioana Elvira Bichiş

14) Vasile Ani

15) Alexandru Ţompi

16) Manuela Halmen

17) Gheorghe Şincu

18) Călin Şincu

19) Claudia Coman

20) Nicolae Popa

21) Ovidiu Cătană

22) Merinuţa Stroia

23) Ioana Cristina Ana

24) Gheorghe Bulucz

Lista PSD pentru Consiliul Local

1) Stanislav Piaskovski

2) Alin Mihăilescu

3) Nicolae Năstase

4) Florin Marcu

5) Emanoil Cîrlea

6) Florin Daniel Sim

7) Costin Holom

8) Ioan Precup

9) Mariana Boţoc

10) Maria Csiszar

11) Constantin Usuc

12) Maria Şutu

13) Felician Medrea

14) Rodica Ogrean

15) Toderuţ Haş

16) Ciprian Cândea

17) Cosmina Ienea

18) Valer Câmpean

19) Liliana Popovici

20) Gabriela Stan

21) Rareş Popa

22) Vasile Vitan

23) Ioan Pop

24) Cornel Popa

Lista UDMR pentru Consiliul Local

1) Szabo Albert

2) Fodor Alexandru

3) Incze Csaba

4) Pataki Ladislau

5) Mago Attila

6) Szekely Varga

7) Kiss Elisabeta

8) Borbely Tiberiu

9) Gabor Susana

10) Fazakas Vencel

11) Chelza Gizella

12) Szekely Varga Maria

13) Fazakas Attila

14) Konnerth Ana

15) Fodor Anna Maria

16) Szekely Ştefan

17) Fazakas Iudith

18) Fazakas Annamaria

19) Borbely Ildiko

20) Mago Susana

21) Konneth Raimund

22) Incze Iuliana

23) Nemeti Samoilă

24) Incze Irma

Lista PMP pentru Consiliul Local

1) Dorin Petru Gligor

2) Georgeta Mariana Toma

3) Ecaterina Puia

4) Dan Şuşcă

5) Mihai Iuraşcu

6) Mircea Furnea

7) Camelia Vunvulea

8) Felicia Baciu

9) Ioan Borza

10) Anişoara Mureşan

11) Eugen Bolgar

12) Crişan Tiberiu Stroia

13) Viorica Bilca

14) Ioan Vitez

15) Manuela Socaciu

16) Vasile Velţan

17) Octavian Toma

18) Răduţ Dolcoş

19) Mircea Buzdugan

20) Vasile Petru

Lista UNPR pentru Consiliul Local

1) Ioan Coroş

2) Mohamed Kheir Barmou

3) Ioan Plăcintar

4) Călin Mitrea

5) Zamfira Solomon

6) Gheorghe Marcu

7) Ioan Hârşan

8) Eleonora Botezan

9) Constantin Păun

10) Nicolae Banciu

11) Gligor Şerban

12) Petru Bendorfeanu

13) Codruţa Mocanu

14) Emanoil Olar

15) Alina Dayana Nistor

16) Olivia Albu

17) Veronica Hârşan

18) Vlasie Nilca

19) Vasile Surza

Lista PER pentru Consiliul Local

1) Maria Şerban

2) Augustin Nistor

3) Silvia Szabo

4) Ovidiu Dabău

5) Augustin Hulpuş

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE