Home / Invatamant / România îi ţine pumnii Antoniei la Berlin

România îi ţine pumnii Antoniei la Berlin

Distribuie

antoniaAntonia Boilă e elevă în clasa a X-a la Colegiu Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, profil real, iar pasiunea ei pentru limba germană i-a adus anul acesta calificarea la etapa internaţională a Olimpiadei de Limba Germană nivel C1. Târgumureşeanca a început deja pregătirile pentru următoarea etapă care se va ţine în iulie la Berlin, unde ne va reprezenta ţara împreună cu ceilalţi calificanţi ai lotului internaţional.

Reporter: Majoritatea tinerilor se axează pe engleză. Ce te-a determinat pe tine să alegi germana?

Antonia Boilă: Am fost învăţată cu germana de mică. Am început de la grădiniţă, apoi am continuat, învăţând în clasele I – IV germana ca limbă maternă. Engleza o studiez în paralel, mai ales că sunt la profil de bilingv engleză. Eu cred, însă că având cunoştinţe în germană, pot avea mai multe oportunităţi, deoarece engleza a devenit o limbă pe care foarte mulţi oameni o ştiu, iar germana este ceva diferit. Competenţele lingvistice vor fi oricum mereu de foarte mare ajutor.

Rep.: Cum ţi s-a părut olimpiada şi cum te-ai pregătit pentru aceasta?

A.B.: Pentru început, trebuie precizat că Olimpiada Naţională de Germană este diferită de celelalte olimpiade. La început avem o probă individuală, unde avem de scris o compunere/un eseu. Pentru probele acestea m-am pregătit alături de doamna profesoară Bodoni Zsuzsanna, scriind diverse eseuri.Ulterior, suntem împărţiţi în echipe de câte 8 persoane. Primim o carte pe care trebuie să o citim într-un timp destul de scurt, pentru ca peste trei zile să o punem în scenă şi să facem un poster care să ilustreze ideea cărţii. Lucrul acesta a fost ceva nou pentru mine, e primul an în care particip la Natională, însă ideea mi se pare extraordinară. În aceste trei zile se leagă prietenii şi se creează amintiri de neuitat. Alături de echipa mea am obţinut locul 2 la această probă, însă rezultatul la cea individuală, tot locul 2, a fost ceea ce m-a trimis la lotul lărgit de pregătire pentru Internaţională, ţinut la Deva unde am fost 15 elevi din toată ţara. Experienţa lotului a fost ceva cu totul diferit, dar a fost cu siguranţă o experienţă de neuitat.

Rep.: Te-ai gândit vreodată să urmezi o carieră în acest sens?

A.B.: Nu m-am gândit încă să urmez o carieră în domeniul acesta, însă nu aş exclude-o. Totuşi, în România nu ştiu dacă sunt foarte multe opţiuni care să implice germana, însă cu toate acestea, orice limbă străină e ofertantă şi cu siguranţă de mare ajutor în viaţă.

A consemnat Ada ROMANŢI


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.