”Locuri și lumi” la Prefectura Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 445 Vizualizări

”Locuri și lumi” la Prefectura Mureș

 

Miercuri, 25 mai, în prefaţa şedinţei de Colegiu Prefectural, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură “Locuri şi lumi”, semnată de artistul Angel Vultur. Lucrările au fost prezentate de prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga şi Nicolae Băciuţ, director executiv Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Mureș.

Angel Vultur e absolvent al Liceului Poligrafic Bucureşti, urmează cursurile Şcolii Populare de Arte, Tîrgu-Mureş, la clasa de pictură a profesoarei Lucia Călinescu. Este membru al Asociaţiei Artiştilor Mureş din anul 1987. A participat anual în cel puţin două tabere de pictură, atât în ţară, cât şi în străinatate, printre care amintim pe cele din: Lyon (Franţa), Leptokaria(Grecia), Sovata, Deda, Şincai, Sighişoara, Dumbrăveni, Sărmaşu, Râciu. A expus picturi în ulei la expoziţiile personale organizate în municipiul Târgu-Mureş în anii 1988, 1992, 1995, 2004, 2009, 2011 şi în Cluj-Napoca în 2011.

A participat la expoziţii de grup şi colective în: Belgia (1993), Ungaria (1996) şi în ţarã la Bucureşti, Alba-Iulia, Târgu-Mureş, Braşov, Sighişoara, Târnăveni, Reghin, Sovata, Cluj-Napoca. Din mai 2016, face parte din Transylvanian Contemporary Art Group, alături de alţi patru colegi.

A fost prezent la expoziţiile anuale organizate în Sala de expoziţii ,,Unirea”: Salonul judeţean de primăvară şi Salonul anual de pictură, precum şi la expoziţiile din Cetatea Medievală Târgu-Mureş, organizate cu ocazia ,,Zilelor târgumureşene”.

A obţinut următoarele premii: premiul II la expoziţia ,,Satul românesc”, Constanţa 1987, premiul III, la Expoziţia naţională de artă plastică, Bucureşti 1988, şi menţiune la Salonul ,,Lucian Grigorescu”, Constanţa 1989.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE