Florin Piersic, o viață într-un recital la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 872 Vizualizări

Florin Piersic, o viață într-un recital la Reghin

Casa de Cultură Municipală ”Eugen Nicoară” din Reghin a primit marți, 24 mai vizita unui oaspete special, actorul Florin Piersic revenind în fața publicului reghinean cu recitalul “Florin Piersic, pur și simplu…”.

DSC_0249Îndrăgitul actor s-a confesat publicului prezent, cu amintiri din anii de început în lumea scenei, de la admiterea în institutul de teatru până la marile momente ale carierei, roluri, colegi, regizori dragi, toate fiind evocate de Florin Piersic cu farmecul să inconfundabil.

DSC_0258Dialogul cu publicul a fost presărat cu proiecții din  cele mai importante spectacole ale artistului, completate cu multă poezie și muzică, la loc de cinste fiind versurile lui Ion Pribeagu și muzica lui Dan Iagnov. Momentul poetic ”Repetabila povară” de Adrian Păunescu și interpretarea piesei ” Am ars in felul meu” au fost punctele culminante ale recitalului Florin Piersic de peste două ore și jumătate, oferit în dar publicului reghinean.

DSC_0278”Pentru mine spectatorii sunt pulsul nostru al actorilor. Sunt oglinda noastră. De aceea îmi place acest timp de spectacol, mai mult chiar decât un spectacol de teatru care îl știu, îl joc, de fiecare dată cu plăcere, cum este și ultima piesă ”Străini în noapte” în regia Maestrului Beligan, care se joacă deja de opt stagiuni, cu 1017 spectacole jucate cu această piesă. Pentru mine o piesă este foarte importantă, mai ales că am jucat foarte multe roluri care le-am iubit, unele extrem de tare, dovada cea mai bună este că le-am și jucat foarte mult. Jucându-le, începi să intri în personajul respectiv, aparținându-ți la un moment dat acel personaj. Mă consum pentru el, trăiesc viața lui. De multe ori când suntem la un spectacol de teatru eu rămân în cabină, fiindcă sunt sub influența celor spuse de mine în spectacol, a situațiilor pe care le trăiesc, și parcă mă desprind mai greu. De aceea spun că actoria e o profesie care te face să te consumi enorm. Dar un recital din acesta cum a fost și la Reghin, în care spui ce simți și ce-ți transmite publicul, și ce crezi că i-ar place sau nu, astea sunt mult mai interesante, pentru că aceste întâlniri sunt unice. Totul depinde de partenerul tău, care este publicul din sală, spectatorul”, a spus actorul Florin Piersic.

DSC_0274A fost o seară cu Florin Piersic de neuitat, aproape trei ore în care Florin Piersic a vorbit despre teatru, despre Tragedia optimistă, despre Oameni şi şoareci, despre Paul Everac, despre Spătarul Dragomir, despre Marele George Vraca, despre poezia lui Ion Pribeagu, despre Dem Rădulescu şi despre multe alte frumuseţi de care a avut parte în tânăra şi frumoasa viaţă de 80 de ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE