Home / Cultură / ”Dialogul formelor” la Galeria de Artă

”Dialogul formelor” la Galeria de Artă

Distribuie

 

O expoziție inedită este găzduită de Palatul Culturii în următoarele zile. În spatele tablourilor prezentate stă munca și talentul unor elevi, magicieni ai culorilor, care respiră libertate, libertatea de exprimare prin Artă.

DSC_0259

Galeria de Artă a U.A.P. din Palatul Culturii a găzduit, joi, 26 mai, festivitatea de premiere și vernisajul festiv al expoziției cu lucrări premiate în cadrul Concursului Județean de Creație Plastică și Vizuală ” Simbol și tradiție”, alături de alte lucrări ale elevilor Liceului Vocațional de Artă, ciclul gimnazial. Primăria Târgu Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Muzeul Județean Mureș, Muzeul de Arhitectură și Istorie Tîrgu Mureș, Asociația ”Prietenii Artei”, Asociația ”Outreach” și Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Tîrgu Mureș.

În fiecare an, concursul de creație plastică are câte o tematică diferită și se desfășoară conform unui regulament prestabilit, distribuit fiecărei școli participante odată cu acordul de colaborare. Tema concursului din acest an aniversar, a fost ” Dialogul formelor”.

DSC_0239

Scopul competiției

Competiția urmărește identificarea, stimularea și valorificarea potențialului creativ al elevilor, stimularea spiritului de competiție și a capacității de autoapreciere critică, cultivarea gustului estetic în domeniul artelor plastice. ” Nu în ultimul rând, concursul are ca și obiectiv formarea unor reprezentări artistice care să contribuie la dezvoltarea conștiinței identitare și promovarea lucrărilor premiate în urma jurizării, pentru a putea fi apreciate de publicul iubitor de artă, în cadrul unei expoziții la Galeria de Artă și într-o broșură-album a proiectului” a declarat managerul de proiect, prof. Renata Veer, director al Liceului Vocațional de Artă.

Ochi de experți, în juriu

Jurizarea concursului a fost realizată de artiști profesioniști și cadre didactice de specialitate din județul Mureș, cu o bogată experiență profesională: prof. Ștefan Someșan, inspector școlar general, prof. Gheorghe Mureșan, profesor Arte Vizuale și prof. dr. Diana Nițulescu, inspector școlar Educație Permanentă. Premiile s-au acordat pe trei categorii, respectiv pe cele 4 nivele de învăţământ din fiecare categorie.

Pilonii principali ai proiectului

Proiectul a fost inițiat de prof. Renata Veer, director al Liceului Vocațional de Artă, cu sprijinul coordonatorilor de proiect prof. Elena Simona Turcu, inspector școlar Arte, și cadrele didactice Kantor Zita Kolumban, responsabil catedra de arte vizuale, Rodica Pop, responsabil organizare expo, Eniko Kalman, responsabil secțiunea școli-generale educație plastică, Csilla Kubanda, responsabil secțiunea șoli vocaționale, pictură, Gheorghe Mureșan, responsabil secțiunea școli vocaționale sculptură, Irina Lassel, responsabil achiziții materiale.

”Mulțumim celor 19 unități de învățământ participante la ediția anterioară a concursului, reînnoind invitația pentru ediția din acest an și către alte școli” a declarat Veer Renata, manager de proiect


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.