Home / Slider / Marți, primul meci al finalei la futsal

Marți, primul meci al finalei la futsal

Distribuie

Finala Ligii I a Campionatului Național de futsal dintre City’us Târgu-Mureș și Informatica Timișoara începe marți, 31 mai, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș. Titlul de campioană se decide din maximum trei meciuri, prima care obține două victorii, cu un prim meci pe terenul celei mai slab clasate la finalul sezonului regulat și următorul, la nevoie cel decisiv, pe cel al echipei mai bine clasate. Astfel, încheind pe locul secund, City’us va fi gazda primului joc, urmând ca meciurile 2 și, la nevoie 3, să aibă loc la Timișoara, în 6 și 8 iunie, de la orele 19.30.

Avantaj de partea bănățenilor după sezonul regulat

Câștigătoare de 5 ori a titlului național, echipa care din acest sezon îi are pe bancă pe antrenorii Lucian Nicușan și Cosmin Gherman, al doilea în calitate de antrenor-jucător a cedat în urmă cu doi ani titlul echipei Autobergamo Deva. L-au recucerit anul trecut și au învins echipa din Deva în acest an în semifinale. Informatica Timișoara este nou-venită pe prima scenă, dar este o echipă conglomerat de internaționali români și stranieri, jucători de valoare, care alcătuiesc o echipă extrem de dificil de învins, unii dintre ei fiind în edițiile precednete componenți ai echipei mureșene. Bănățenii s-au clasat pe primul loc în prima parte a campionatului, cu 64 de puncte, la patru lungimi în fața mureșenilor, pierzând doar două jocuri (1-5 la Autobergamo Deva și 3-4 la KSE  Târgu-Secuiesc). În play-off Informatica a avut nevoie de maximum de dispute în ambele tururi, pierzând primele jocuri, disputate în deplasare: 3-4, 10-2 și 7-1 cu CSMS Iași și 0-3, 5-2, 4-1 cu United Galați, în timp ce City’us a trecut în primul tur al play-off-ului de Dunărea Călărași cu 9-2 și 10-3, apoi de Autobergamo Deva (6-7- după lovituri de departajare în deplasare, 6-3 și 3-1 pe teren propriu). În meciurile directe din prima parte a sezonului însă, Informatica s-a impus pe teren propriu cu 7-2, returul terminându-se la egalitate, 2-2. A fost punctul necesar mureșenilor pentru a se clasa pe locul secund, iar miza a fost mai degrabă bazată pe orgolii între foștii coechipieri, sau actuali colegi la reprezentativa României. Mureșenii nu aveau nevoie de victorie și oaspeții au egalat cu 8 secunde înainte de final, dar ambele echipe erau focalizate pe finalul sezonului. City’us a cedat apoi tot la penalty-uri semifinala Cupei României în fața aceleiași echipe Autobergamo, în timp ce bănățenii au părăsit surprinzător mai devreme competiția. Miza de această dată este titlul național și participarea în Champions League.

Partida de la Târgu-Mureș nu va fi televizată, iar accesul spectatorilor este liber!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.