CS Juvenes și-a propus să reînvie rugby-ul la Târgu-Mureș Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1808 Vizualizări

CS Juvenes și-a propus să reînvie rugby-ul la Târgu-Mureș

Linia sportivă rugby s-a dezvoltat încet dar sigur în cadul Clubului Sportiv Juvenes – http://csjuvenes.ro/ Antrenamentele au început în octombrie 2015 cu doar trei copii, iar acum sunt 15 care practică cu regularitate acest sport. Antrenamentele se derulează la baza sportivă Agora (din cartierul Tudor Vladimirescu) și la baza sportivă a Liceului Teoretic „Bolyai Farkas.” Antrenorul Dragoș Stepa se ocupă de întreaga pregătire, susținând două antrenamente pe săptămână specifice jocului. Acesta este asistat de antrenorul Barni Szabó, care este responsabil de instruirea atletică a copiilor, antrenament ce se desfășoară o dată pe săptămână. CS Juvenes este singurul club din zona noastră unde se poate practica rugby.

Sportul înseamnă, în primul rând, sănătate și disciplină. Rugby-ul ar putea fi definit astfel: „un joc de golani practicat de gentlemani.” Referindu-ne însă la valorile lui, rugby-ul se bazează pe respect, solidaritate, încredere, disciplină și pasiune.

2 rugbyPentru 2016, conducerea și antrenorul acestei linii sportive își propun completarea grupei de copii născuți în 2006-2007, cât și cea a copiilor născuți în 2001-2002. De asemenea, se urmărește implicarea unităților școlare din Târgu-Mureș în sprijinirea acestui sport, având în vedere că în școli se poate joacă Rugby Tag (rugby non-contact). Acest Rugby Tag în Tîrgu-Mureș lipsește, însă se practică la Reghin. Staff-ul CS Juvenes se gândește inclusiv la organizarea unei competiții de Rugby Non-Contact la nivel de municipiu, spre bucuria celor care pratică rugby-ul, dar și ca un punct de plecare în promovarea a tot ceea ce presupune sportul cu balonul oval.

În luna iulie, micii rugbiști Juvenes vor participa la o demonstrație de rugby ce va avea loc în cadrul „Zilelor Sportive” din Sfântu Gheorghe. Antrenamentul se va încheia cu un joc. Se vor alătura în această demonstrație încă trei școli, iar CS Juvenes va organiza un mic turneu de Rugby Tag între cele 4 echipe participante. Astfel de competiții le dezvoltă copiilor plăcerea de a juca, disciplina în teren, conceptul de echipă.

Iată ce spune antrenorul Dragoș Stepa:
„În România sunt foarte multe centre de juniori. Există și Centre de Excelență în Rugby. În orașele în care există cultura în acest domeniu și tradiția continuă de zeci de ani, pasionații știu despre ce este vorba, însă eu cred că e nevoie de o mediatizare mult mai amplă pentru a reuși să ajungi la oamenii care doresc să încerce rugby-ul. Lor ar trebui să li se arate frumusețea acestui joc. Rugby-ul este și o lecție de disciplină și de responsabilitate, e un joc de echipă în care fiecare are câte ceva de făcut. Organizarea unor competiții în oraș ar aduce un plus de vizibilitate, la fel ca demonstrațiile și antrenamentele deschise la care poate participa oricine. Ministerul Sportului și Federația Română de Rugby ar trebui să introducă rugby-ul în școli, prin programele lor, astfel numărul celor care doresc să practice acest sport să crească. ”

Mai multe detalii găsiți pe site-ul http://csjuvenes.ro/
Antrenorul poate fi contactat pe adresa de email: dragos.stepa@csjuvenes.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE