Home / Sport / Echipa ACS Kinder, argint la Cupa Hagi Danone

Echipa ACS Kinder, argint la Cupa Hagi Danone

Distribuie

Grupa 2003 a clubului de fotbal ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș condus de Coriolan Pop Lupu a reușit o importantă performanță, clasându-se pe locul secund la turneul final al ediției 2016 a Cupei Hagi Danone, desfășurată la Constanța la sfârșitul săptămânii. Întrecerea formată prin unificarea competițiilor Cupa Hagi și Cupa Danone, organizate de Fundația „Gheorghe Hagi” și Danone România avea în această ediție o miză foarte mare: echipa câștigătoare urma să meargă în toamna acestui an la turneul mondial de la Paris, unde 31 de reprezentante din toate colțurile lumii sunt așteptate de Zinedine Zidane, „părintele” competiției.

Cea de-a șaptea ediție a celei mai importante competiții pentru copii a reunit la start 120 de echipe, cu peste 1400 de mici fotbaliști. Echipa antrenorilor Dan Moldovan și Marcel Belean a câștigat turneul zonal al Juniorilor D, desfășurat la Odorheiu Secuiesc, unde în finală a întâlnit campioana națională a categoriei de vârstă  din sezonul  trecut, ACS Kids Tâmpa Brașov. Scorul la final după timpul regulamentar a fost 1-1 și, ca și în semifinale, echipa mureșeană a învins la penalty-uri cu 4-3, cu un portar, Denis Feier care a apărat 3 lovituri ale adversarilor. Echipa se afla în primele opt echipe ale țării la această categorie!

IMG_0452Start ezitant, aproape de lauri la final

La turneul final, micii jucătotri de la Kinder au pornit cu emoții în grupă, cedând cu 1-0 în fața echipei Liceul „Pora” Cluj Napoca. Au câștigat apoi cu 2-1 după ce au întors rezultatul cu  Liceul „Traian” Pitești (marcatori Tanian Radu și Alexandru Șuteu) și 1-0 cu Dinamic Craiova (Șuteu). În meciul 4 au remizat cu Academia Gh. Hagi, 0-0, la penalty 4-5, apoi 2-1 cu LPS Banatul Timișoara (Armando Dobre și Csaki Daniel). Au ieșit așadar din grupă și urma semifinala cu Luceafărul Drobeta Turnu-Severin. Jucătorii de la Kinder au dat dovadă din nou de multă tărie, reușind să revină după ce erau conduși la pauză cu 1-0. În a doua semifinală, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” s-a impus la penaty-uri cu ACS Viitorul Junior Cluj. Finala cu echipa gazdă a mai demonstrat încă odată tăria mureșenilor. După ce au fost conduși din minutul 11, au egalat în minutul 42 prin Alex Șuteu. Final electrizant. Când mai erau 3 minute, Academia preia din nou conducerea, dar după numai câteva secunde Omar El Sawy egalează pentru Kinder. 2-2 și pentru a stabili echipa care merge în Franța se trece la penaty-uri. Academia Hagi a învins cu 5-4, cu o finalistă merituasă ai căror eroi au fost: Mario Moldovan, David Poptean, Simon Erik, Tanian Radu, Alexandru Șuteu, Csaki Daniel, Armando Dobre, Omar El Sawy, Mihai Bota, Alex Domokos, Andrei Precup și Csaba Boni.

IMG_0450Mario Moldovan a fost desemnat cel mai bun portar al turneului!

„Știam că ne așteaptă un turneu puternic, cu cele mai valoroase echipe a categoriei din țară. Nu am început prea bine, cu o înfrângere, dar ne-am revenit și am reușit să ieșim prin grupă datorită în special dăruinței și sacrificiului copiilor, care ne-au dus până în finală, după ce am fost conduși în câteva rânduri. Aici a fost neșansa, așa cum este la loviturile de departajare, dar evoluția echipei a fost unanim apreciată”, a spus antrenorul Marcel Belean.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.