„Voi lupta pentru marile proiecte ale județului Mureș!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1542 Vizualizări

„Voi lupta pentru marile proiecte ale județului Mureș!”

111Pentru mulți dintre europeni, pare ciudat că în România anului 2016 mai există drumuri de pământ sau gospodării care nu sunt racordate la rețeaua de canalizare ori la alimentarea cu apă potabilă. A fost ignoranța majorității celor care, timp de 25 de ani, s-au aflat în poziții cheie ale administrației naționale.

În 2012, echipa PNL din Consiliul Județean  vă promitea RESPECT și vă invita la UNITATE. Erau cuvintele-cheie ale unui proiect pentru 20 de ani. Am considerat – și credem că am făcut bine – că startul unei noi administrații trebuie să aibă în vedere nevoile de bază ale comunității mureșene. Am lucrat la proiectul viitoarei autostrăzi Tîrgu Mureș-Câmpia Turzii, ne-am implicat în demersurile de realizare a variantei de ocolire a Tîrgu Mureșului de la Corunca la Ernei dar, în egală măsură, am revenit la proiecte care ar fi trebuit finalizate cu ani buni în urmă, dacă cei care au condus județul până în 2012 ar fi fost mai responsabili: drumurile de pământ, alimentarea cu apă și canalizarea.

Mandatul actualului Consiliu Județean se încheie cu un proiect anunțat încă din 2012 și care acum devine realitate: la sfârșitul acestui an, în județul Mureș nu vor mai exista drumuri de pământ.

Se află în derulare și proiecte de alimentare cu apă, finanțate prin Programul Operațional Sectorial Mediu. În calitate de consilier județean, alături de echipa noastră, voi sprijini finalizarea aducțiunilor de la Voiniceni-Sărmașu, Pănet-Band și de pe Valea Nirajului.

Județul Mureș are nevoie de încă două proiecte strategice în privința alimentării cu apă: aducțiunea Luduș – Miheșu de Câmpie, o investiție de peste 10 milioane de euro, va asigura alimentarea cu apă a Câmpiei și va rezolva problema secetei, unul dintre ofurile mari ale oamenilor din zonă. Aceeași problemă va fi rezolvată odată cu realizarea proiectului aducțiunii Fânânele – Bahnea, estimat la circa 8 milioane de euro.

Voi susține, în viitorul Consiliu Județean, asigurarea cofinanțării acestor proiecte cuprinse pe lista de investiții prioritare aferentă Planului de Dezvoltare Strategică a Județului Mureș. După depunerea cererii de finanțare de către Operatorul Regional, proiectele vor fi finanțate prin Programul Operțional Infrastructură Mare 2014-2020.

Prin aceste proiecte strategice ale județului Mureș, nu va mai exista nici o localitate care să nu aibă apă potabilă.

RESPECT, CURAJ și UNITATE rămân mesajele pe care vi le adresează echipa PNL din Consiliul Județean Mureș pentru următorii 4 ani!

Molnar Ervin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE