Grădinițele din Beica de Jos și Deaj, extinse Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 458 Vizualizări

Grădinițele din Beica de Jos și Deaj, extinse

 

Asociația Divers, în calitate de partener în proiectul ”Pe locuri, fiți gata, start!” – creșterea rezultatelor privind dezvoltarea timpurie a copiilor romi”, organizează în data de 2 iunie un eveniment care va marca extinderea infrastructurii grădinițelor din localitățile Beica de Jos și Deaj, din județul Mureș. Cu aceeași ocazie va avea loc și un eveniment comunitar organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

Evenimentele vor avea loc joi, 2 iunie, începând cu ora 9.00, la grădinița din Beica de Jos, respectiv începând cu ora 13.00 la grădinița din Deaj, comuna Mica. “Pe locuri, fiți gata, start!” – creșterea rezultatelor privind dezvoltarea timpurie a copiilor romi este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, RO25 – Combaterea sărăciei și este implementat în perioada decembrie 2014 – aprilie 2017 în şase județe din România, respectiv Bihor, Sălaj, Mureș, Dâmbovița, Călărași și Ialomița. Potrivit informațiilor furnizate de Maria Koreck, manager proiect Asociația Divers, scopul proiectului creșterea calității serviciilor de educație timpurie pentru copiii de etnie romă dezavantajați este de a oferi servicii de educație timpurie prin intermediul familiei, a comunității și a școlilor copiilor care provin din medii dezavantajate și care nu sunt înscriși într-o instituție preșcolară.

În județul Mureș, până în prezent, 40 de copii au intrat în sistemul de educație preșcolară. Proiectul a vizat și integrarea mamele copiilor în procesul de educație al copiilor. Totodată a fost oferit și sprijin material familiilor prin acordare de tichete sociale și haine. În cadrul proiectului va fi extinsă infrastructura celor două grădinițe cu spații pentru desfășurarea optima a activitătilor a încă două grupe de grădiniță, respectiv două spații pentru ludotecă, spații ce vor fi dotate corespunzător.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE