La Răstolița vom câștiga primăria și consiliul local Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1715 Vizualizări

La Răstolița vom câștiga primăria și consiliul local

A O echipa unitaDuminică, 29 mai, a avut loc o impresionantă întrunire electorală la Răstolița, în fața a peste 200 de cetățeni, Ionel Lirca, candidatul nostru la primăria Răstolița și-a prezentat echipa și oferta electorală.

Cu acest prilej, președintele UNPR, dr. Ion Claudiu Puiac, candidatul progresist la președinția Consiliului Județean Mureș a spus:  „Aceste proiecte județene vor fi corelate cu proiectele locale susținute de candidatul nostru la primăria Răstolița, prietenul meu Ionel Lirca. Împreună cu echipa sa de progresiști din Răstolița, Ionel va putea, în scurt timp, schimba în bine viața locuitorilor din această frumoasă comună.”

Candidatul UNPR, e tipul primarului vizionar, în contrast cu principalul său contracandidat care reprezintă tipul funcționarului. Primarul în funcție a avut la dispoziție un mandat de primar și două de viceprimar, în care ar fi avut posibilitatea să dezvolte comunitatea. Din nefericire pentru locuitorii din Răstolița, nu a avut suficientă viziune încât să valorifice resursele comunei, în scopul creșterii nivelului de trai al locuitorilor. La acestea adăugăm incapacitatea actualului primar de a atrage resurse noi, pentru comunitate. Fără a bănui pe nimeni de rea-credință, primarul în funcție nu a conceput proiecte viabile, care să atragă bani europeni sau guvernamentali pentru implementarea lor. În ciuda faptului ca nevoile locuitorilor sunt numeroase, acesta nu a fost suficient de implicat în activitatea administrativă încât să identifice și să atragă fonduri europene, pentru rezolvarea lor. Încă un mandat pentru actualul primar n-ar reprezenta decât ‎patru ani în care să asigure cel mult mentenanță pentru ceea ce există deja și nicidecum dezvoltare pentru comuna și locuitorii ei. Într-un cuvânt: stagnare.

B Cetatenii sunt de parte noastra

UNPR se bazează pe trei piloni: interesul național, civismul și dialogul social. Interesul național este în centrul construcției noastre politice, și discutăm aici despre problemele tuturor românilor. Civismul implică abordarea tuturor problemelor prin prisma interesului cetățeanului de rând. Al treilea pilon este dialogul social, mai ales relația cu sindicatele. Dialogul social, dacă este unul foarte consistent și corect, aduce stabilitate și echilibru în orice societate. Aceste linii politice generale au fost susținute prin proiecte de legi specifice, elaborate de către specialiștii noștri, proiecte dintre care amintesc.

Legea a taxării marilor averi care stabilește la 450.000 de euro  plafonul de la care vor fi taxate averile cu 1%. Acest proiect a fost susținut de către UNPR încă din 2010. Proiectul taxării averilor a fost respins de Senat la acea dată.

UNPR dorește ca vârsta de vot să scadă de la 18 la 16 ani. De vreme ce tinerii dobândesc dreptul la muncă de la 16, putând lucra de la această vârstă, ei trebuie să-și poată exprima și opțiunea politică, de la aceeași vârstă. Legea votului de la 16 an este o inițiativă din 2010 a UNPR. Considerăm că, dacă de la 16 ani tinerii sunt impozitați, atunci când lucrează legal, merită și să marcheze viitorul”.

Proiectului legislativ „Primul loc de muncă“, inițiat de UNPR, urmărește facilitarea accesului la primul loc de muncă al tinerilor fără experiență profesională, în scopul reducerii ratei șomajului în rândul acestei categorii, asigurarea tranziției rapide de la școală la piața muncii, stimularea cererii de forță de muncă, precum și acumularea experienței în muncă. „Angajatorii care încadrează cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, vor primi lunar, pentru fiecare tânăr încadrat la primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Legea, elaborată de către grupurile parlamentare UNPR din Camera Deputaților și Senat, propune majorarea pensiilor foștilor angajați din cooperativele comuniste până la suma de 500 de lei lunar.

Altă lege elaborată și depusă de către parlamentarii progresiști este legea privind activitatea de recuperare de debite. “Sunt sute de cazuri promovate de mass-media în care cetățeni au fost pur și simplu hărțuiți de recuperatorii de debite, iar noi, UNPR, ne propunem prin această lege să creăm ordine și un cadrul legislativ pentru această activitate.

C Un primar, un presedinte, o directoare

Cât privește comuna Răstolița, avem în portofoliul nostru de proiecte următoarele:

Asigurarea locuitorilor comunei a unui spațiu unde să poată desfășura activități sportive – Modernizare bază sportivă Răstolița;

Asigurarea locuitorilor comunei a unui spațiu unde să poată desfășura activități culturale – Modernizare Cămin Cultural Iod;

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere din localitate – Modernizarea drumurilor de interes local de pe raza comunei Răstolița;

Îmbunătățirea  condițiilor de viață în mediul rural prin amenajarea de spații verzi și locuri de recreere în comuna Răstolița;

Desfășurarea în bune condiții a activităților culturale și educaționale – construire Cămin Cultural Răstolița;

Îmbunătățirea condițiilor de viață în mediul rural prin amenajarea unor spații de joacă pentru copii în comuna Răstolița;

Îmbunătățirea infrastructurii în vederea prevenirii inundațiilor – construire diguri protecție mal – Pârâul Răstolița;

Îmbunătățirea recepției rețelelor de telefonie mobilă prin construirea unor antene de mare capacitate;

Revizuirea sistemului de iluminat public prin introducerea becurilor tip LED prin accesare de fonduri europene;

Construirea unor capele mortuare în arealul comunei Răstolița;

Energie regenerabilă, îmbunătățirea infrastructurii de alimentare cu apă prin dezvoltări la Amenajarea hidroenergetică Răstolița.

Reecologizarea râului Mureș care sa pună în valoare potențialele naturale, economice și turistice ale zonei în vederea creșterii calității vieții în bazinul hidrografic Mureș – zona Răstolița;

Implementarea unui sistem informatic geografic de management al pădurilor și terenului agricol, în zona Răstolița.

Cu prilejul Zilei internaționale a copilului progresiștii mureșeni urează o viață fericită și lipsită de griji tuturor copiilor!

D Pentru viitorul lui luptam

 

Biroul de presă UNPR Mureș

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE