Lectura, recomandată copiilor de Ciprian Dobre Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1145 Vizualizări

Lectura, recomandată copiilor de Ciprian Dobre

11115 elevi din clasa a III-a A de la Şcoala Gimnazială „Emil Drăgan” din Ungheni au vizitat miercuri, 1 iunie, sediul Consiliului Judeţean Mureş, activitate organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor. Primul obiectiv vizitat a fost sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, unde prichindeii au fost întâmpinaţi tocmai de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, care s-a lăsat intervievat de musafiri, întrebările adresate de aceştia nefiind deloc uşoare.

Copil: Vă place să conduceţi Târgu-Mureşul?

Ciprian Dobre: Judeţul Mureş, nu Târgu-Mureşul! Da, foarte mult, asta mi-am dorit de când eram foarte mic.

Copil: Cum e să conduceţi Consiliul Judeţean?

Ciprian Dobre: A conduce cred că e cel mai complex lucru pe care activitatea unui om o poate avea. E cel mai greu, cel mai complex. Sunt lucruri care deşi sunt grele, le poţi face cu uşurinţă. E unul dintre cele mai complexe lucruri pentru că implică activitatea cu zeci sau chiar sute de mii de oameni.

Copil: De când aţi visat să deveniţi preşedinte?

Ciprian Dobre: De când eram ca tine.

112

Copil: Ce aţi făcut ca să ajungeţi preşedinte?

Ciprian Dobre: Am muncit foarte, foarte mult. Am muncit cât zece. Trebuie să învăţaţi foarte bine şi nu în ultimul rând să citiţi foarte mult. Orice carte care vă cade în mână, să o citiţi. Cu cât citiţi mai mult, cu atât veţi fi mai bine informaţi decât colegii voştri. Dacă citeşti o carte în plus faţă de colegul tău trebuie să te consideri mai bun decât el.

Copil: Vă place să obţineţi cel mai comod loc din sală?

Ciprian Dobre: Nu e cel mai comod. E cel mai important, dar nu e cel mai comod.

Copil: La ce vârstă aţi ajuns preşedinte?

Ciprian Dobre: La 33 de ani am fost prefect, la 37 am fost deputat şi la 41 am fost preşedinte.

Copil: Domnule preşedinte, la fiecare sărbătoare o să schimbaţi preţul jucăriilor?

Ciprian Dobre: E destul de greu să influenţezi preţurile, în general. Preţurile jucăriilor sunt în funcţie de cerere şi ofertă. Dacă voi aveţi tot timpul cerere de jucării, atunci preţurile cresc. Dacă voi nu mai cereţi jucării, preţurile scad. E o chestiune pe care o reglează piaţa. Aşa trebuie să rămână şi să aveţi grijă să fie aşa, să vă feriţi ca o persoană să fixeze preţurile. Acesta e cel mai periculos lucru, pentru că la un moment dat le poate scădea şi pe urmă să le mărească de zece ori, că aşa vrea el şi nu îl putem controla. Întotdeauna un preşedinte, cum e cel de judeţ, depinde de hotărârile consilierilor. El nu poate să ia hotărâri de unul singur şi asta trebuie să aveţi grijă întotdeauna, să nu daţi puterea în mâna unui singur om pentru că el s-ar putea să greşească.

Copil: Ce sfaturi i-aţi da copilului dumneavoastră?

Ciprian Dobre: Tocmai i-am dat. Să munciţi cât zece, fiecare dintre voi, să muncească mai mult decât cel de lângă el, de lângă coleg, şi să citiţi. Dacă veţi citi, veţi obţine ceea ce vreţi voi de la viaţa voastră. Acesta e cel mai important lucru.

113

Vizită în Turnul Palatului

Mini-interviul cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a fost urmat de o vizită în Turnul Palatului, de unde oaspeţii conduşi de prof. Bianca Teth s-au bucurat de frumoasa panoramă a municipiului Târgu-Mureş. Alături de Ciprian Dobre, echipa de ghizi a gazdelor a fost întregită de Mara Togănel – director al Cabinetului Demnitarului, Anca Mătieş şi Damian Samoilă – consilieri.

După revenirea la sol, elevii din Ungheni au fost invitaţi în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, unde au fost întâmpinaţi cu dulciuri şi băuturi răcoritoare. La plecare, Ciprian Dobre a oferit copiilor câte un exemplar din cartea „Tîrgu-Mureş – Istorie în tenişi. Povestea oraşului, spusă de Mihăiţă”, cu îndemnul ca lectura să le fie cel mai fidel prieten.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE