Tocaci Kabai Dan Florin: ”Candidez pentru viitorul comunei Bălăușeri” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2519 Vizualizări

Tocaci Kabai Dan Florin: ”Candidez pentru viitorul comunei Bălăușeri”

balauseriCandidatul Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de primar al comunei Bălăușeri, Tocaci Kabai Dan Florin este un tânăr antreprenor local care a reușit să își construiască o situație bună în viața privată. Om al locului, a hotărât că în acest an a venit momentul să se implice și în viața publică, să folosească cunoștințele administrative acumulate pentru a dezvoltat cu adevărat comuna Bălăușeri. Mai multe informații în interviul următor.

Reporter: Ce v-a determinat să candidați pentru funcția de primar al comunei Bălăușeri?

Tocaci Kabai Dan Florin: În primul rând vreau să salut cititorii dumneavoastră și în special pe locuitorii comunei Bălăușeri. Sunt un om de afaceri din comuna Bălăușeri, născut și crescut în această comună, care nu a plecat din România, pentru că am încă speranțe că atât localitatea, cât și județul și țar mea pot să evolueze și să se dezvolte corespunzător dacă la conducerea instituțiilor publice ajung oameni cinstiți, manageri buni și cu putere de muncă.

M-am înscris în această competiție electorală pentru că m-am săturat să văd această comună frumoasă nedezvoltată, fără o evoluție în ultimii  ani, deși suntem la intersecția unor drumuri importante, care ar trebui să ne favorizeze. Am văzut că alte comune din  zona noastră, care au reușit să facă investiții importante atât în infrastructură cât și în învățământ, cultură și sport. Noi suntem rămași cu mult în urmă și nu am văzut o motivație din partea actualei administrații locale pentru a schimba ceva. Am hotărât să candidez, pentru a schimba fața comunei, să facem proiecte de interes public, necesare nouă tuturor. Vreau să arăt o nouă comună Bălăușeri celor care vor veni în vizită sau cu treabă, să ne mândrim și noi că avem lucrurile puse la punct.

Reporter: Punctual, ce vreți să faceți pentru comunitatea dumneavoastră din poziția de primar?

Tocaci Kabai Dan Florin: Sunt multe lucruri care nu s-au făcut la noi în comună și care trebuiau de mult terminate. În primul rând, avem nevoie de o rețea modernă de apă curentă și de canalizare și apă uzată. Aproape toate comunele de la noi din zonă au rezolvat această problemă extrem de sensibilă pentru oameni, iar noi stăm parcă în Evul Mediu. Ca primar voi face demersurile necesare pentru depunerea unui proiect, dacă acesta nu există, sau să-l modificăm pe cel existent astfel încât să obțină finanțare. Legat de infrastructura rutieră, drumuri, șanțuri, trotuare poduri și podețe cred că se poate mult mai mult, adică să reușim în următorii 4 ani să asfaltăm drumurile principale (străzile care sunt locuite) și să pietruim măcar pe cele secundare sau agricole. Fiecare drum trebuie să aibă un trotuar corespunzător, pavat sau asfaltat, să existe șanțuri moderne și funcționale iar unde trebuie modernizat sau construit de la zero un pod să se facă acest lucru. Școlile și grădinițele din comună trebuie să fie modernizate, să se facă izolația termică, să se schimbe acoperișurile și geamurile, să se modernizeze interiorul și să se aducă mobilier nou. Fiecare școală trebuie să aibă grup sanitar propriu în interiorul clădirii, pentru copii și cadrele didactice, care acum ies afară în frig sau ploaie. Căminele culturale trebuie modernizate complet, pentru ca oamenii să aibă parte de condiții optime de desfășurare a activităților culturale. Voi sprijini pe toți micii întreprinzători actuali și cei care vor veni, a tuturor investitorilor care vor să vină în comună. Ei sunt coloana vertebrală economică a localității, ei vor asigura locuri de muncă, mai ales pentru tinerii noștri.

Reporter: Un mesaj de încheiere pentru alegătorii dumneavoastră?

Tocaci Kabai Dan Florin: Mă adresez în primul rând tinerilor din această comună, care doresc să rămână aici, să își întemeieze o familie, să-și găsească un loc de muncă. Este nevoie de o altă abordare din partea administrației locale, de o viziune pragmatică a lucrurilor, de un primar manager, care să folosească fiecare bănuț în interesul comunității. Celor mai în vârstă le spun că viitorul lor este asigurat de fiii, fiicele și nepoții lor, a căror bunăstare nu poate fi asigurată decât de un om din rândurile lor. Și nu în ultimul rând, tuturor vreau să le transmit să nu fie influențați de ”realizările„ de pe ultima sută de metri a actualei administrații locale, pentru că asta reprezintă doar o încercare nereușit de a vă ”cumpăra” votul, ca mai apoi, 4 ani să nu se facă iar nimic. Cel mai important lucru este să iasă la vot, să voteze cu capul dar și cu inima, să alegă înțelept pentru că au această ocazie o dată la 4 ani.

……………………………………………………………………………………….

Tocaci Kabai Dan Florin: „Balavásár jövőjéért jelöltetem magam”

Tocaci Kabai Dan Florin, a P.M.P balavásári polgármester jelöltje, sikeres fiatal üzletember aki megalapozott gazdasági helyzetet sikerült kialakitania. Helybeli lévén, elhatározta, ideje belépnie a politikai életbe, felhasználva az összegyüjtött ügyvezetöi ismereteit,  Balavásárnak munkájával egy jobb jövőt biztosithasson. Következik a részletes interjú.

Riporter: Miért tűzte ki magának, hogy Balavásár polgármestere legyen?

Tocaci Kabai Dan Florin: Üdvözlüm olvasóikat, első sorban Balavásár lakósait. Balavásári üzletember vagyok, ebben a községben születtem és nevelkedtem. Nem hagytam el Románia területét, szilárd meggyöződésem lévén, hogy ebben az országban, megyében, kozségben csodálatos eredményeket lehet elérni megfelelő vezető emberekkel.

Ezen népválasztási menet utjára léptem megelégelve annyi év eredménytelen vezetési taktikáját, habár Balavásár egy nagyon fontos útkeresztezödésben találkató község. Látván a körülöttünk levő községek gazdasági, kulturális fejlődését, az infrastruktúra, a tanügy, a sport jellegzetes területein, rájöttem, az elmúlt és jelenlegi közvezetések nem tették meg amit tenniük kellett volna.

Elhatároztam, belépek ebbe a versenybe azzal a céllal, hogy megváltoztassuk Balavásár kinézetét és hirnevét létrehozva egy olyan községet amelyel akárki elött büszkélkedhetünk.

Riporter: Konkrétan, polgármesterként, ön mit fog kezdeményezni?

Tocaci Kabai Dan Florin: Sok elmúlasztott behoznivaló dolog van a mi községünkben. Elsősorban modern ivóviz és szennyviz hálózatra van szükségünk, a körülöttünk levő községek ezt a problémát már megoldották, csak mi maradtunk középkori szinten. Polgármesterként, első dolgom lessz egy Europai finanszirozást elnyerő terv előterjesztése ebben az irányban. Az elkövetkezendő 4 évben elsődleges figyelmet kell szentelnünk a főutak aszfaltozására, a mellék- és mezőgazdasági útak kikövezésére, figyelembe véve a szükséges hidak, vizelvezető sáncsok és gyalogjárók létrehozására.

A továbbiakban modernizálnunk kell az iskolákat és ovódákat, külső- belső tatarozás szempontjából, modern toaletteket kell létrehoznunk ezek keretén belül, ugy a diákoknak mit a tantestületnek. A község lakósai számára Európa szintü kultúrotthonokat kell létesitenünk. A kis és közép vállalkozók számára támaszt fogok nyújtani válalkozásuk sikeréhez, ezáltal a község fiataljai munkahelyhez jutnak és az életszinvonal úgy gazdasági mint művelődési szempontból fellendül.

Riporter: Befejezésként mit üzen választóinak?

Tocaci Kabai Dan Florin: Előszöris azokhoz a fiatalokhoz szeretnék szolni akik a mi községünkben akarnak maradni, dolgozni és családot alapitani. Hogy ehhez megfelelő körülményeket hozzunk létre, olyan közigazgatási rendszerre van szükség, melyet egy manager-polgármester tud biztositani. Az idősebb nemzedék jólétét a fiatal nemzedék jóléte biztositja. Befejezésül kérném a község lakóit, hogy menjenek el szavazni és úgy szavazzanak a következő 4 évre hogy lehetővé váljon mindazt bepótolni amit az elmúlt vezetőségek elmúlasztottak, nagy figyelmet forditva arra , hogy „az utolsó száz méter megvalósitásai” csupán szemfényvesztések, hogy a következő 4 évben ne csináljanak megint semmit.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE