Două titluri mondiale pentru karateka mureșeni cu deficiențe de vedere Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 583 Vizualizări

Două titluri mondiale pentru karateka mureșeni cu deficiențe de vedere

La Cupa Mondială Karate Global disputată la sfârșitul săptămânii în localitatea belgiană Anvers, destinată în exclusivitate persoanelor cu dizabilități, doi karatiști mureșeni au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Aceștia au fost Tinu Vasile Pop, de la SG Sakura Târgu-Mureș, care a cucerit titlul de campion mondial la kata arme/nunchaku și reghineanul Csiki Arpad, la kumite.

Delegația clubului SG Sakura a fost formată din sportivii cu dizabilități de vedere, alcătuită din Radu Răchită, Szanto Attila, Ciprian Strete, Tinu Vasile Pop, Ștefan Moisei, asistați de Balazs Rebeka, Bogdan Suciaghi, Raul Oltean (sempai) și Bogdan Ilieș (sempai). În cadrul seminarului destinat arbitrilor și instructorilor de arte marțiale pentru persoanele cu dizabilități, Bogdan Ilieș și Raul Oltean au avut ocazia de a-l întâlni printre lectorii seminarului și pe Denis Jaeken, membru în Comitetul  Paralimpic European, dar și alți oficiali din conducerea mondială a mișcării globale de arte marțiale destinată persoanelor cu dizabilități (foto 2).

asistentii suciaghi bogdan, balazs rebeka, oltean raul la   premierea acestoraLa startul competiției s-au aliniat peste 180 de persoane cu dizabilități din 11 țări. Sportivii României au obținut 6 medalii, dintre care 5 cei de la SG Sakura. În afara titlurilor mondiale cucerite de Tinu Vasile Pop și Csiki Arpad, alți trei sportivi ai clubului târgumureșean au urcat pe podium, o dată pe treapta a doua și de trei ori pe a treia. Medalie de argint a câștigat Ciprian Strete, la fighting e-bo-no – kata (asistat de Raul Oltean). Două medalii de bronz a cucerit Szanto Attila (fighting e-bo-no-kata)- asistent Raul Oltean) și la kata arme/sai, a treia revenindu-i lui Radu Răchită (kata arme/katana).

„Competiția a avut un nivel foarte ridicat. Am avut emoții încă de la intrarea în sala de competiție și până la complexul în care am avut cazarea. Pentru noi a fost un moment al adevărului, ne-am întâlnit cu sportivi din 11 țări și pot să spun că munca noastră a fost răsplătită, ne-am confirmat valoarea. Avem aur, argint și bronz, iar la un moment dat barajul la o categorie s-a disputat între sportivii noștri. Atunci am avut adevărate emoții, chiar dacă delegația noastră avea deja medalia asigurată. De remarcat a fost evoluția de la demonstrația noastră de grup din afara competiției, care a fost una deosebită, apreciată de organizatori, antrenori și arbitri. Cred că de această dată am fost chiar invidiați pentru că am reușit să introducem în demonstrație elemente de dificultate combinate cu elemente de sincron efectuate de nevăzători. Faptul că am fost apreciați de toatră lumea le-a umplut sportivilor mei inimile de bucurie. Am văzut ochi plini de lacrimi și sunt mândru că le sunt antrenor”, a declarat conducătorul delegației târgumureșene, Sensei Adrian Belean.

Colegii, încununați la Naționale

În paralel cu competiția din Belgia, sportivii filialei din Cluj Napoca (coordonatori sempai Ivan Claudian și Bogdan Ilieș) au participat la Campionatul Național pentru persoanele cu dizabilități de la Timișoara. Aceștia au îmbogățit palmaresul clubului cu 3 locuri I la secțiunea kumite e-bo-no- kata, prin Csordas Alexandru, Kovacs Laszlo și Tcacaliuc Octavian, care a obținut și un loc III la kata.

„Bucuria noastră este că am confirmat, am alcătuit o echipă extraordinară, cu un corp de asistenți deosebiți. Țin să mulțumesc tuturor sportivilor cu dizabilități, sportivilor asistenți, părinților, familiilor și aparținătorilor pentru munca depusă și sacrificiul făcut, pentru sprijinul, încurajarea și înțelegerea de care au dat dovadă. Mulțumesc de asemenea tuturor celor care au crezut în noi și celor care ne-au sprijinit atunci când am avut nevoie, sponsorilor și Primăriei Târgu Mureș. Dedicăm aceste prime medalii aduse în localitatea noastră de la un Campionat Mondial pentru persoanele cu dizabilități tuturor târgumureșenilor”, a completat Sensei Adrian Belean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE