Home / Cultură / Gasparik Attila, mandat de 9,81

Gasparik Attila, mandat de 9,81

Distribuie

După un mandat de cinci ani , timp în care deținut funcția de manager general al Teatrului Național din Târgu-Mureș, Gasparik Attila a primit luni, 30 mai nota la evaluarea finală a managementului Teatrului Național din Târgu-Mureș. În urma evaluării, comisia a stabilit punctajul de 9,81, fapt ce-i permite lui Gasparik să se prezinte  la următorul concurs, în condițiile în care actualul mandat se încheie pe data de 5 august. ”E o apreciere pe care a primit-o teatrul în general, nu este un merit care îmi aparține doar mie. Nu doar din cauza mea s-a ajuns la un asemenea punctaj. Eu cred că în ultimii cinci ani s-a făcut o muncă foarte serioasă în Teatrul Național din Târgu-Mureș. Am avut noroc în multe situații și cu elementele din afara teatrului care au fost foarte solidari cu noi, și aici mă refer la presă, autoritățile locale, respectiv Primăria, Consiliul Județean și tot mediul în care a funcționat acest teatru.  Am simțit o solidaritate generală.”, a spus  Gasparik Attila.

Plusuri și minusuri

Potrivit lui Gasparik, ultimii cinci ani au fost plini, realizarea cea mai mare fiind implicarea voluntarilor în activitatea teatrului.”E foarte greu să scoți ceva în evidență ca fiind cea mai mare realizare. Dar pentru mine personal, realizarea cea mai mare a fost pornirea acestui val de voluntari care s-a alăturat activității teatrului, acești voluntari minunați care lucrează cu noi și pentru noi. Ei vor reprezenta noua generație de iubitori de teatru. Ei reprezintă cea mai bună investiție a noastră, și dacă voi continua această activitate, aș vrea să pun un accent mult mai mare pe voluntariat,și aici mă refer la înființarea unui departament care să se ocupe special de acești voluntari. E o formă extraordinară de a cunoaște oameni, de a lucra împreună cu ei”, a precizat Gasparik. La polul opus se află situația clădirii teatrului, care are nevoie urgentă de o reabilitare.”Of-ul ultimilor cinci ani se leagă în primul rând de clădirea Teatrului Național care am fi dorit să o punem la punct. Aici nu e doar vina noastră, la minister s-au schimbat atât de repede lucrurile încât efectiv din cei 10 miniștri ai culturii nu am avut cu cine să purtăm un dialog mai profund. Clădirea teatrului trebuie pusă urgent la punct fiindcă are niște probleme, nu doar de uzură, ci și în ce privește dotările. Instalația electrică e făcută în 1973, și de atunci a trecut extrem de mult timp”, a spus directorul general al Teatrului Național.

Auspicii favorabile pentru un nou mandat

Nota obținută în urma evaluării finale îi dă speranțe lui Gasparik Attila  de a merge mai departe, de a se prezenta la un nou concurs pentru ocuparea postului de manager general.”După această evaluare finală, balanța începe să se încline spre da, să continui activitatea de manager al Teatrului Național, respectiv să particip la viitorul concurs care se va organiza pentru acest post. Trebuie să văd caietul de sarcini, practic să văd ce vor cei de la minister, și dacă eu cred că voi putea răspunde la aceste provocări, împreună cu echipa vom lua decizia și vom continua. După această notă de 9,81 pot spune că ideea de a merge mai departe s-a înclinat spre da. Important era să trec cu bine de cei cinci ani. Poate noi nu vedem bine, poate suntem subiectivi față de ce s-a întâmplat în acești ultimi cinci ani, dar cu această evaluare, ne-a întărit și părerea celor care m-au examinat. În plus, cei de la minister au apreciat promptitudinea răspunsurilor noastre, la fel și colaborarea cu noi despre care au spus că a fost una exemplară. Nu știu care va fi data când va avea loc concursul, depinde de cei de la minister. Noul ministru al culturii a călcat un pic pe accelerație și eu sper ca acesta să fie organizat cât mai repede. Dacă apare caietul de sarcini într-o săptămână , atunci mai e o lună să-ți faci treaba, și atunci mă pot încadra, dacă acest concurs se va finaliza până pe data de 5 august când îmi expiră mandatul. Dacă nu,  înseamnă că va fi numit un director interimar până la finalizarea concursului”, a precizat Gasparik Attila.

 

De asemenea, verificati

Conferință de presă pe tema acțiunilor premergătoare evenimentului cultural al anului: Concertul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la Viena

Distribuie Un epocal eveniment cultural se anunță în toamna acestui an, este vorba despre concertul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.