Home / Invatamant / Elevii de la „Papiu” au spus „adio” anilor de liceu

Elevii de la „Papiu” au spus „adio” anilor de liceu

Distribuie

Pe o vreme ploioasă și capricioasă, absolvenții promoției 2012-2016 ai Colegiului Național „Alexandru Papiu” Ilarian din Târgu-Mureș au spus vineri, 3 iunie, „adio” anilor de liceu, fiind pregătiți să pornească pe un nou drum în viață, care nu va fi ușor, dar cu siguranță le va aduce o mulțime de împliniri și satisfacții personale și profesionale. Îmbrăcați în uniforme școlare, elevii au pășit pentru ultima dată în curtea școlii. Ei și-au dorit ca festivitatea de absolvire să se desfășoare în locul cel mai drag lor, chiar dacă ploaia măruntă nu s-a oprit deloc pe parcursul festivității. 
2

Directorul Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, prof. Cristina Ligia Someșan, le-a transmis absolvenților promoției 2012-2016 să aibă un drum lin și îndrăzneț în viață. Prof. Cristina Ligia Someșan a arătat că deși Colegiul „Papiu” este cunoscut drept o școală severă, serioasă, uneori neîndurătoare, rămâne cea mai bună școală din județul Mureș. Ea a comparat parteneriatul dintre profesori, elevi și părinți cu un atelier de șlefuit diamante. „Este povestea unei prietenii și a unei întâlniri esențiale între elevi, profesori și părinți. Sunteți la final de liceu, tocmai la vârsta despre care se spune că la început e ceață, pe urmă vin norii, apoi vine ploaia și abia la sfârșit vine vremea frumoasă. Vă doresc să ajungeți la vârsta adevăratei frumuseți și vă doresc să fiți voi vremea frumoasă, să demonstrați iar și iar, așa cum au făcut-o de-a lungul anilor absolvenții acestei școli, că educația valorează mai mult decât celebritatea și considerația mai mult decât renumele. Să demonstrați lumii întregi că dacă natura ne aseamănă, educația ne deosebește”, le-a transmis absolvenților prof. Cristina Ligia Someșan.
3

Festivitatea a fost una emoționantă. Elevii au primit sfaturi ce le vor fi utile în viață, au înălțat baloane la cer, au predat cheia colegiului colegilor mai mici și au primit premii pentru rezultatele remarcabile obținute la învățătură. Elevul Dragoș Burghelia a primit distincția „Liderul generației sale”. Șefii de promoție ai generației 2016 au fost Vlad Sabău, profil real, clasa a XII-a A, cu media 9,95 în cei patru ani de liceu și media 10 în clasa a XII-a, și Teodor Nicula Golovei, profil uman, clasa a XII-a G, cu media 9,97 în cei patru ani de liceu și media 10 în clasa a XII-a. Vlad a fost admis la patru universități în Statele Unite ale Americii, iar Teodor a fost admis la cinci universități în Marea Britanie.
Șeful Inspectoraului Școlar Județean Mureș, inspector școlar general Ștefan Someșan, a amintit că peste 4.000 de absolvenți ai județului Mureș se pregătesc de examenul de Bacalaureat. Acesta s-a arătat impresionat de numărul mare de invitați din curtea colegiului, deși vremea de afară nu a fost deloc prietenoasă. „Particip cu bucurie la această festivitatea celui mai important liceu al județului Mureș. Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât i-am văzut pe absolvenții noștri defilând în fața părinților și a invitaților în uniforme, ceea ce este minunat și dovedește spiritul „Papiului”, a spus Ștefan Someșan.
La festivitate, au fost prezenți primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, prefectul județului Mureș, Lucian Goga, coordonatorul SMURD Mureș, dr. Cristian Boeriu.4

5

6

8

10

 

De asemenea, verificati

Șerban Radu George. ” Matematica pură este o artă abstractă ”

Distribuie Elevul Șerban Radu George este o adevărată revelaţie a matematicii de performanţă din județul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.