Home / Sanatate / Faza județeană a concursului de sănătate „Sanitarii pricepuți”

Faza județeană a concursului de sănătate „Sanitarii pricepuți”

Distribuie

Singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România de 50 de ani fără întrerupere, „Sanitarii pricepuți” va avea loc la Târgu-Mureș joi, 9 iunie, la ora 10.00, la Auchan City Târgu-Mureș (Tudor). Este vorba despre faza județeană a competiției, la care participă echipajele clasate pe primele trei locuri la etapa pe localitate, etapa zonală.
Concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii pricepuți” este organizat de Societatea Naționala de Cruce Roșie din România, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății Publice și Ministerul Administrației și Internelor. La concurs poate participa, benevol, orice elev din învățământul gimnazial și liceal. „Concursul „Sanitarii pricepuți” se adresează copiilor și tinerilor și vizează atingerea următoarelor obiective: însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor și a celor de prevenire a accidentelor; păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice și morale; promovarea ocrotirii mediului înconjurător; dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință și a respectului față de persoanele în vârstă; însușirea cunoștințelor de bază despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, despre istoria Societății Naționale de Cruce Roșie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roșii”, se precizează pe site-ul organizației Crucea Roșie. Echipajul câștigător al etapei județene va participa la etapa națională, care se va desfășura într-o tabară proprie a Ministerului Educației. Echipajele se pot înscrie la adresa de e-mail: office@crucearosiemures.ro.

 

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.