Obiceiuri zilnice care deteriorează părul Beauty
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 221 Vizualizări

Obiceiuri zilnice care deteriorează părul

Sunt lucruri pe care le faci zilnic și contribuie la deteriorarea lentă – dar sigură – a părului tău. Vezi dacă te regăsești în descriere și ia măsurile necesare. Iată ce recomandă revista „Cosmopolitan”:

Îl porți frecvent în coadă
„Tensiunea creată de un elastic provoacă mici fracturi, slăbind părul până ce ajunge să se rupă”, avertizează Alfonso Valecillos, cercetător senior în cadrul Tresemme.
Soluția
Folosește un accesoriu delicat pentru păr (elastice moi, eșarfe din mătase) pentru a-ți lega părul. Schimbă zilnic poziția cozii (astăzi prinde-l la baza cefei, mâine în creștet, într-o parte, etc.), pentru a nu fricționa în mod repetat același punct, recomandă stilistul Vanessa Heshima Sims.
Speli părul rar
Dacă apelezi prea des la șamponul uscat, formula abundentă în pudră se poate depune în exces pe scalp, provocând mâncărimi și particule asemănătoare mătreții. „Scărpinarea agresivă poate duce chiar la smulgerea firelor de păr, slăbindu-le rezistența în timp”, susține dermatolog newyorkez Francesca Fusco.
Soluția
„Substituie numai o spălare pe săptămână cu șamponul uscat”, recomandă Fusco. Dacă ești forțată să îl folosești și a doua zi (maximum!), alege o formulă fără talc. „E mai puțin probabil să se depună în exces pe scalp”, spune Fusco.
Te zvârcolești în somn
„Studiile arată că opt ore de fricțiune, noapte după noapte, înăsprește părul, făcându-l neascultător, tern și sensibil”, spune Thomas. Părul ud este și mai expus. „Acesta își pierde capacitatea naturală de a aluneca, deci poate sfârși prin a fi smuls sau rupt”, avertizează Thomas.
Soluția
Minimizează fricțiunea optând pentru o față de pernă din mătase ori satin (textura fină va permite părului să alunece ușor) și prinde-ți părul într-o coadă sau coc lejer în creștet. Nu în ultimul rând, evită să mergi la culcare cu părul ud/umed.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE