Home / Administratie / Victor Prodan : “Continuăm modernizarea orașului Ungheni”

Victor Prodan : “Continuăm modernizarea orașului Ungheni”

Distribuie

A ungheniLucrările legate modernizarea și dezvoltarea infrastructurii s-au numărat printre prioritățile administrației din Ungheni, dar nu au fost uitate nici școlile sau diversele probleme din domeniul agricol. Primarul Victor Prodan s-a arătat mulțumit de ceea ce a reușit să facă împreună cu echipa sa în primul mandat și este hotărât să continue, pentru a putea finaliza și alte proiecte.

După ce săptămânile trecute au fost asfaltate străzile Tineretului și Gării din oraşul Ungheni, acum a venit rândul localității Cerghid, unde a fost asfaltată o stradă din cele două prevăzute în proiect. Întregul proiect cuprinde 5 străzi din care până în prezent s-au asfaltat 3.

În zilele trecute au fost realizate trotuarele în zona Blocuri Gară și s-a turnat asfaltul pe partea carosabilă și în locurile destinate parcărilor. Aproape 300 de locuri de parcare au fost amenajate aici.

Victor Prodan susține că reuşita se datorează efortului depus de către întreaga echipă din cadrul primăriei, o serie de lucrări de modernizare a infrastructurii fiind pregătite pentru perioada următoare. «Toate aceste lucrări sunt posibile în prezent, odată cu rezolvarea problemelor legale privind domeniul public şi privat al oraşului Ungheni şi al localităţilor aparţinătoare. Altfel spus, autorităţile locale din Ungheni au reuşit să rezolve o serie de probleme legate de neconcordaţa actelor şi documentelor, situaţie ce a trenat vreme de 20 de ani», a spus Victor Prodan.

Creşterea nivelului de confort pentru fiecare cetăţean din oraşul Ungheni şi din localităţile aparţinătoare acestuia este strâns legată de infrastructura de transport, apă, canalizare, iluminat public, motiv pentru care primarul Victor  Prodan acordă acestor proiecte o importanţă deosebită.

O serie de studii tehnice sunt deja pregătite, astfel că Primaria Ungheni este în măsură să atragă fonduri europene pentru a ridica standardul de viaţă în acestă comunitate.

Între prioritățile lui Victor Prodan pentru mandatul următor, în cazul în care va câștiga alegerile din 5 iunie se numără : construirea unei creșe și a unei grădinițe în Ungheni, construirea unui sediu multifuncțional SMURD, ISU, Poliție, a unui  parc și spațiu de joacă  în zona Blocuri-Gară, a unui teren de joacă în zona Blocuri-Moară, reabilitarea temică a blocurilor, lucrări de investiții la Școala Gimnazială Emil Drăgan, rezolvarea problemei planurilor parcelare și a întăbulărilor proprietăților funciare. Planuri de dezvoltare a infrastructurii, dar și alte tipuri de investiții sunt prevăzute și pentru Vidrasău, Cerghid,  Cerghizel, Șăușa și Recea.

B ungheni

“Promisiunile mele de campanie din anul 2012 au fost pe 8 – 10 ani. În cei patru patru ani de mandat cred că am reușit să-mi depășesc aceste promisiuni. Am reușit să asfaltăm strada Mureșului, să amenajăm blocurile, să schimbăm conducta de apă potabilă, am făcut canalizarea pluvială, un lucru foarte important, trotuare, parcări și asfaltări. Pe lângă aceste realizări, vreau să le reamintesc cetățenilor din orașul Ungheni de sensul giratoriu de la „Moară”. Traficul s-a fluidizat foarte mult. De asemenea, am pus accent și pe dezvoltarea învățământului. Am modernizat școala din Ungheni, unde învață în jur de 850 de elevi. În unele săli de clasă a fost schimbat mobilierul. Școala este acum modernă, civilizată. Anul acesta, dorim să accesăm fonduri europene pentru grădiniță și creșă. Facem studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, pentru ca în momentul în care se deschid fondurile europene să fim pregătiți. Dacă cetățenii din Ungheni mă vor alege din nou, în 5 iunie, cu siguranță vom accesa multe proiecte europene. Am o echipă competentă și am acumulat experiență în patru ani de zile. Să fii primar nu este ușor, e o mare responsabilitate, dar mi-am asumat acest lucru și cu ajutorul bunului Dumnezeu vom duce în continuare orașul Ungheni într-o direcție bună.”

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Primarul Soós Zoltán, o nouă întâlnire cu cetățeni din cartierul Tudor Vladimirescu

Distribuie Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, s-a întâlnit joi seara, 14 martie, în incinta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.