Material lemnos în valoare de peste 240.000 lei, confiscat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 835 Vizualizări

Material lemnos în valoare de peste 240.000 lei, confiscat

111Peste 537 de metri cubi de lemn, în valoare de 242.957 de lei a fost confiscată de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în urma unui control efectuat la o societate care are ca obiect de activitate tăierea, prelucrarea și rindeluirea lemnului.

În perioada 19- 31 mai 2016, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat un control de specialitate privind comercializarea, prelucrarea și valorificarea materialelor lemnoase, la o societate comercială din localitatea Hodac. “Verificările au constat în inventarierea și măsurarea materialului lemnos, din depozitul societății precum și verificarea documentelor de proveniență și prelucrare a acestuia. În urma controlului efectuat, poliţiştii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind regimul silvic. Totodată, a fost confiscată valoric cantitatea de  110,64 metri cubi lemn rotund rășinos, în valoare de 24.492,64 lei, întrucât societatea deținea această cantitate de material lemnos în documente, însă nu a putut fi identificată în depozit”, se arată într-un comunicat remis de Biroeul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

De asemenea, poliţiştii au confiscat valoric 427,18 metri cubi lemn rotund stejar și gorun, în valoare de 218.464,98 lei, deoarece societatea în cauză a primit și prelucrat, în intervalul 2014-2016, materialul lemnos respectiv, fără avize de însoțire prevăzute în normele silvice aflate în vigoare. “Verificările sunt continuate. În această activitate, s-a beneficiat de sprijinul personalului silvic din cadrul Ocoalelor Silvice Gurghiu și Fâncel”, se mai menţionează în comunicat.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE