Expoziție cu vânzare de produse tradiționale în Cetatea Sighișoara Traditii
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 359 Vizualizări

Expoziție cu vânzare de produse tradiționale în Cetatea Sighișoara

Fundaţia Mihai Eminescu Trust împreună cu meșteșugarii din comunitățile rurale din împrejurimile Sighișoarei, în colaborare cu designerul Iulia Albu, anunță deschiderea expoziției cu vânzare de produse tradiționale. Expoziția va fi organizată în Cetatea Medievală Sighisoara, pe strada Zidul Cetății, în imediata vecinătate a Turnului Cojocarilor, în fiecare zi de joi în perioada iunie – septembrie, expoziție care se dorește a deveni în viitor permanentă. Vizitatorii vor avea ocazia de a găsi atât produse traditionale meșteșugărești (produse de artizanat, covoare și pături țesute, papuci de pâslă), produse alimentare pregatite după rețete tradiționale (pâine de casă, zacuscă, gemuri), cât și produse cu motive tradiționale reinterpretate cu sprijinul designerului Iulia Albu. Deschiderea expoziției va avea loc joi, 9 iunie, începând cu ora 12:30, lângă Turnul Cojocarilor.

Revigorarea economică a grupurilor vulnerabile din Archita și Mălâncrav

Expoziția are scopul nu numai de a asigura promovarea produselor provenite din mediul rural, dar și de a crește gradul de conștientizare a publicului larg asupra valorii acestora și sprijinului acordat meșteșugarilor locali prin cumpărarea acestor bunuri realizate în mod tradițional.
Obiectivele proiectului sunt revigorarea economică a membrilor comunităților mai ales a grupurilor vulnerabile din Archita (județul Mureș) și Mălâncrav (județul Sibiu), consolidarea relațiilor comunitare și creșterea comercializării obiectelor realizate manual şi local de către membrii din comunitățile din Archita, Mălâncrav și Viscri.Beneficiarii sunt comunitățile din cele 3 sate menționate mai sus, în special cele aparținând grupurilor vulnerabile. Expoziția este realizată în cadrul proiectului “Economic Opportunities for Multiethnic Villages (ECOM Villages)”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE