HRH Prințul Charles a vizitat cetatea din Saschiz Cultură
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 592 Vizualizări

HRH Prințul Charles a vizitat cetatea din Saschiz

charles printul

HRH Prințul Charles al Marii Britanii, venit în această perioadă în România, a vizitat comuna Saschiz chiar în ziua alegerilor, pentru a vedea cetatea de refugiu din localitate. Prințul a urcat cu curaj dealul abrupt al Cetății Țărănești de la Saschiz, pentru a vedea pentru prima data zidurile cetății ridicate de sași în 1347. A vrut sa admire de la înălțime peisajul minunat, în verdele începutului de vară. Alteța Sa a declarat după vizită: „Ce priveliște frumoasă! Minunată vizită. Întotdeauna îmi place.”

charles printul1

La poalele dealului Prințul Charles a fost întâmpinat de localnici cu gustările tradiționale ale zonei. Charles s-a plimbat apoi prin poienile în care înfloresc încă o multitudine de plante sălbatice, atât de îndrăgite de el: multora le știe denumirea în latină. Poienile cu flori sălbatice de la noi sunt unice în Europa.

charles printul2

Invitația a venit cu sprijinul fundației ADEPT, prințul declarându-și sprijinul pentru valorile locale. ”O zi plina de oportunități, ieri (nr. 5 iunie), la Saschiz, când ne-a vizitat HRH prințul Charles – la invitația și cu sprijinul fundației ADEPT Transilvania! Ne-a bucurat interesul lui sincer, grija și respectul pentru valorile locale. Rudi, unul din ultimii sași tineri din Saschiz, i-a fost ghid prin cetate și i-a povestit despre istoria ei. Eu i-am vorbit despre proiectul de restaurare a cetății de refugiu și despre faptul că nu doar restaurarea e importantă ci, mai ales, felul în care se va face iar, mai departe, cum va fi întreținut monumentul pentru a avea și o valoare turistică și economică în comunitate.”, a notat pe pagina sa de facebook Florentina Călugăr, manager al GAL Dealurile Târnavelor. Prințul s-a oferit să viziteze Cetatea Saschiz și după restaurare, ca un îndemn, o încurajare la adresa celor care se vor ocupa de proiect. Inedit a fost și poveste PET-ului de bere găsit în cetate. „O poveste mai românească: sticla de bere goală, pe care Rudi o ține în mană, a zărit-o prințul aruncată prin iarba din cetate și a vrut s-o arunce. Așa că, Rudi și-a propus s-o păstreze, s-o ,,înrămeze” și să dea un exemplu: dacă el, prințul, a putut și voi puteți”, a mai adăugat Florentina Călugăr.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE