Liviu Boar, graficianul care ne face mândri Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1220 Vizualizări

Liviu Boar, graficianul care ne face mândri

liviu boarTeam leader al REEAnimation şi un exemplu concludent pentru transformarea pasiunii în carieră de succes, Liviu Boar este o dovadă vie a ambiţiei. Împreună cu echipa de la Stuck in the Attic a lansat una din cele mai ambiţioase campanii pe Kickstarter din România. Şi-au finanţat proiectul, iar acum lucrează ca jocul lor de aventură să prindă viaţă.

Reporter: Cum ai ajuns în punctul în care eşti acum? Unde ai studiat şi cum ţi-ai descoperit pasiunea?

Liviu Boar: Am făcut şcoala, liceul şi facultatea la arte plastice, secţia grafică. Am început să desenez pe la 3 ani şi de atunci nu m-am mai oprit. Am ştiut dintotdeauna că vreau să-mi câştig existenţa creând – din fericire, pentru joc pot să fac şi mai mult de atât, şi anume pot să-mi extind creativitatea şi în scris, făcut muzică şi game design. Nu e un domeniu uşor, şi din păcate sistemul de învăţământ nu prea îţi oferă nimic din cele trebuincioase, nici ca programă, nici ca dotări. Eşti forţat să fii autodidact şi extrem de perseverent.

Rep.: Cum v-aţi format ca echipă? Ce sarcini aveţi fiecare şi care crezi că e punctul vostru forte?

L.B.: Învăţând din proiectele anterioare, ne-am redus la minimul necesar şi absolut esenţial: trei oameni, doi creativi şi un programator. Pe de o parte, e un pic mai dificil, din cauză că volumul de muncă e foarte mare; pe de altă parte, o echipă mai mică va fi întotdeauna mai uşor de administrat, comunicarea e mai bună, coeziunea mai mare, şi totul se întâmplă ca într-un fel de mai mică familie. Asta conferă proiectului o notă mult mai personală, care se pare că e apreciată. Punctul nostru forte sunt valorile de producţie, aici incluzând animaţia, fundalurile pictate, muzica şi codul extrem de solid care se află în spatele lor.

Rep.: Aţi fost susţinuţi pe parcursul campaniei de crowdfunding? Ce a însemnat practic această perioadă?

L.B.: Perioada de crowdfunding a fost cea mai intensă, stresantă şi frumoasă lună din viaţa noastră profesională de până acum. A fost extraordinar să vedem câtă susţinere am reuşit să adunăm, pornind de la stadiul de iluştri necunoscuţi. Aproape 2.000 de oameni ne-au ajutat să adunăm 56.000 de dolari, şi cea mai mare şi frumoasă surpriză a fost susţinerea locală şi naţională. N-am fi crezut că Bucureştiul va fi pe locul 1 – şi Cluj pe locul 3 – în topul oraşelor cu cei mai mulţi susţinători. A fost o experienţă extraordinară, care deja ne lipseşte un pic.

Rep.: În ce stadiu vă aflaţi acum cu proiectul? V-aţi îndeplinit obiectivele?

L.B.: Proiectul e gata în proporţie de 10%, banii adunaţi pe Kickstarter reprezentând necesarul pentru restul de 90%. Campania a fost foarte de succes, deci obiectivele le-am îndeplinit – am strâns cu 16.000 de dolari mai mult decât am cerut iniţial. Fiecare dolar în plus va merge către cât mai multe detalii şi chestii faine în joc.

Rep.: Ce planuri de viitor aveţi?

L.B.: Deocamdată viitorul nostru, pentru vreun an şi jumătate, înseamnă exclusiv muncit la joc, zi şi probabil şi noapte. Dar nu ne plângem, suntem foarte recunoscători tuturor susţinătorilor noştri, şi cu siguranţă vor avea o surpriză plăcută cândva anul viitor.

A consemnat Ilinca BURDULEA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE