Două infracţiuni electorale, în curs de cercetare Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 779 Vizualizări

Două infracţiuni electorale, în curs de cercetare

alegeri politieDin punct de vedere al ordinii și siguranței publice, alegerile locale din 5 iunie au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani, prezenţa activă a poliţiştilor făcând ca în ziua procesului electoral, la nivel naţional să nu fie înregistrat nici un eveniment deosebit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, inspector Andreea Pop, în ziua alegerilor locale peste 500 de poliţişti au acţionat în județul Mureş, atât în preajma secţiilor de votare, cât și în zonele cu aflux mare de populație, pentru menținerea ordinii publice și pentru cercetarea cu celeritate a  sesizărilor cu caracter electoral. „Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situații grave, care să afecteze procesul electoral. Desfășurarea în siguranţă a procesului electoral s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă”, a precizat inspector Andreea Pop.

Paza, asigurată de peste 300 de poliţişti

În acest context, peste 300 de polițiști au asigurat măsuri de pază şi protecţie la secțiile de votare, la circumscripții și pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.  „Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această zi, numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română și-au atins scopul. Totodată, sunt în curs de cercetare două infracțiuni privind “coruperea alegătorului”, și  una pentru “fraudă la vot, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot”. De asemenea, polițiștii au constatat nouă fapte de natură contravențională, dintre care cele mai multe semnalau comercializarea, distribuirea și consumarea de băuturi alcoolice ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot. Precizăm că în perioada următoare polițiștii vor desfășura activități sub coordonarea procurorilor din cadrul unităților de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum și stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs”, a menţionat inspector Andreea Pop.

Şi-a fotografiat buletinele de vot

Patrula din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ungheni a fost sesizată duminică, 5 iunie, de președintele Secției de votare nr. 330 Cristești, cu privire la faptul că o persoană și-a fotografiat buletinele de vot în cabină. În urma cercetărilor și verificărilor efectuate, s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Cristești, în timp ce se afla în cabina de vot, și-a fotografiat cele trei buletine de vot, folosindu-se de telefonul mobil. „Imediat după fotografierea buletinelor de vot, bărbatul în cauză a șters pozele din memoria telefonului şi a recunoscut comiterea faptei. A fost întocmit proces-verbal de contravenție și a fost sancționat în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a precizat inspector Andreea Pop.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE