Home / Cultură / Festival Internaţional de Filme de Foarte Scurt Metraj, la „Arta”

Festival Internaţional de Filme de Foarte Scurt Metraj, la „Arta”

Distribuie

artaSâmbătă, 11 iunie şi duminică 12 iunie, la Cinematograful „Arta” din Târgu-Mureş se desfăşoară a 18-a ediţie a renumitului Festival Internaţional de Filme de Foarte Scurt Metraj.

Peste 100 de producţii internaţionale şi naţionale, cu diverse teme vor rula timp de cinci ore, în cel două zile. Sâmbătă, de la ora 18.00 la ora 20.00 cinefilii vor viziona selecţiile internaţionale şi vor putea vota filmele preferate. Votul lor va decide filmul care va primi Premiul Publicului din România. Duminică de la ora 16.00 la ora 17.00 o oră de desene animate, dedicată familiei şi copiilor, care vor avea ocazia ca din trei în trei minute să privească un film nou. De la ora 17.00 la 18.00 secţiunea „Paroles de femmes” pune la dispoziţia amatorilor filme regizate de femei, o călătorie în universul feminin, iar de la ora 18.00 la 19.00 va rula selecţia filmelor naţionale.

În acest an, un regizor târgumureşean ne va reprezenta la Festivalul Internaţional de Filme de Foarte Scurt Metraj, Laszlo Jozsef cu filmul “A Pigeon story”. Anul trecut, Marele Premiu a fost câştigat tot de un târgumureşean Mathe Endre Botond cu filmul “Stiil alive ».

„Fiecare peliculă are trei minute, fără titlu şi generic. Toate filmele sunt prezentate simultan pe 5 continente, 30 de ţări şi 80 de oraşe. Ediţia din anul acesta pune accent pe folosirea în masă a reţelelor sociale şi impactul pe care acestea  îl au în relaţiile personale.

Festivalul Internaţional de Filme de Foarte Scurt Metraj este organizat de Institutul Francez în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş. Intrarea este liberă”, se arată într-un comunicat remis de biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carambol auto între trei autoturisme, la Reghin

Distribuie Pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină vineri, 29 martie, la un accident rutier …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.