Share

Home / Alegeri Locale 2016 / Încă un hop pentru aleşii locali: depunerea raportului financiar

Încă un hop pentru aleşii locali: depunerea raportului financiar

333Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește mandatarilor financiari coordonatori ai competitorilor politici că au obligația să depună la AEP rapoartele detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale, în termen de 15 zile de la data desfășurării alegerilor locale din 5 iunie 2016, conform prevederilor articolului 47 alineatul (1) și (2) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri, 10 iunie, de Direcţia comunicare şi relaţii externe a AEP, conform articolului 47 alineatul (5) din legea menționată, candidaţilor declaraţi aleşi nu li se pot valida mandatele, dacă raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale pentru fiecare competitor electoral nu a fost depus în condiţiile legii. „Menționăm, de asemenea, că potrivit prevederilor articolului 30 alineatul (1) și articolului 58 alineatul (1) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, constituirea consiliilor locale și validarea alegerii primarului se fac în termen de 20 de zile de data desfășurării alegerilor, după îndeplinirea prevederilor articolului 47 alineatul (5) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, AEP va aduce la cunoștință publică lista competitorilor electorali care au depus rapoartele detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor electorale, pe măsură ce acestea sunt depuse, prin publicări succesive în Monitorul Oficial al României, Partea I și pe site-ul www.roaep.ro la secțiunea “Finanțare Partide Politice”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centru Comunitar de Resurse deschis la Chirileu

Centrul Comunitar de Resurse a fost deschis vineri 11 ianuarie 2019, în satul Chirileu în …

Share
Share