Recolte de calitate şi premii garantate, cu Bayer Fidelis Agricultura
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 505 Vizualizări

Recolte de calitate şi premii garantate, cu Bayer Fidelis

111Printre invitaţii de marcă ai evenimentului organizat de compania Dafcochim miercuri, 8 iunie, în satul Seuca din comuna Găneşti, s-a aflat şi Mihai Gheorghe, director comercial al Bayer CropScience România, care ne-a dezvăluit câteva din noutăţile pregătite în acest an pentru fermierii din Transilvania, şi nu numai.

Reporter: Pentru început, vă rog să ne spuneţi câteva impresii despre evenimentul Dafcochim de la Seuca.

Mihai Gheorghe, director comercial, Bayer CropScience România: Dafcochim este partenerul nostru principal pentru zona Transilvania, iar evenimentul la care suntem prezenţi este dedicat culturii de grâu, o expoziţie de soiuri în care noi, ca şi companie, am asigurat programul de protecţie pentru soiurile cultivate, pornind de la tratamentul seminţei cu produsul Yunta Quattro şi continuând cu tratamentele împotriva buruienilor. De asemenea, am acordat o atenţie deosebită şi tratamentului împotriva bolilor.

Rep.: Ce noutăţi are Bayer în acest an pentru fermierii din Transilvania?

M.G.: Noutăţile pe care le avem în acest an se referă la pachetul Falcon Pro, care e compus din erbicidul nostru Sekator plus noul nostru fungicid în cereale, Falcon Pro. Tratamentul 2 la cereale a fost făcut cu produsul Nativo Pro, lansat în acest an, un amestec de două substanţe active, un produs care cum se poate vedea şi în câmp a dat rezultate foarte bune. În tratamentul 3 s-a folosit etalonul tratamentului împotriva fuzariozei în Europa, respectiv produsul Prosaro. Avem şi un insecticid nou, Decis Expert, cu o formulare nouă, cu omologare foarte largă pe un număr mare de culturi, incluzând şi culturi care în momentul de faţă au o dezvoltare foarte mare, mă refer aici la culturile leguminoase, precum mazărea care intră din ce în ce mai mult în asolamentul fermierilor, alături de omologări pentru culturi de cereale, porumb şi rapiţă. Alături de produsele noi pe care le-am lansat şi pe care le-am utilizat la Seuca, în acest an am început să oferim şi servicii dedicate agriculturii, mă refer la cartarea agricolă, la realizarea de studii pentru calitatea apei – realizarea de analize pentru determinarea calităţii apei, de utilizare în tratament, un element extrem de important pentru reuşita tratamentului alături de produsul pe care îl foloseşti. Aceste servicii, la care se adaugă cele financiare, gravitează în jurul activităţii fermierului şi pot fi accesate prin programul nostru Bayer Fidelis, după ce fermierii care şi-au achiziţionat produsele îşi încarcă punctele pe care le au.

112

Rep.: Explicaţi vă rog mecanismul programului Bayer Fidelis.

M.G.: După ce se achiziţionează produsele de la distribuitorii noştri, ei încarcă în sistemul Bayer Fidelis facturile de achiziţie. Fiecare produs are un număr de puncte care se acumulează, iar ulterior fermierii pot alege ce fel de serviciu doresc să acceseze: serviciul de cartare agro-chimică care este disponibil pentru suprafeţe începând cu 50 de hectare, precum şi serviciul de analiză a apei şi serviciul financiar.

Rep.: Dar pentru culturile specifice zonei Transilvaniei, care sunt noutăţile pregătite de Bayer?

M.G.: Pentru pomi fructiferi, în acest an avem Luna Experience pe care l-am lansat cu o substanţă activă nouă, de asemenea suntem în anul doi de utilizare a produsului Movento, un insecticid folosit pentru ceea ce înseamnă dăunători care înţeapă şi sug precum afide, pepsile sau viespi şi suntem în curs de omologare şi pentru alţi dăunători. Produsul are dublă sistemicitate, fiind singurul insecticid din piaţă cu această caracteristică. Pentru viţa de vie rămânem în programul nostru tradiţional pe care toate podgoriile renumite din România îl folosesc, mă refer la programele pentru combaterea mare, pentru controlul manei. În acest an e nevoie de o atenţie deosebită datorită cantităţii de precipitaţii pe care o avem în momentul de faţă, iar programul nostru pentru viţa de vie este foarte bine construit în acest sens.

113

Rep.: Cum se simte Bayer în Transilvania?

M.G.: În Transilvania, cota noastră de piaţă este interesantă, suntem în creştere pentru că sunt culturi care se dezvoltă aici, în care portofoliul nostru este foarte puternic, cum ar fi de exemplu cultura de rapiţă unde avem soluţii pentru tratamente recunoscute împotriva dăunătorilor şi a bolilor. Totodată, avem şi produse pentru culturi specifice cum ar fi sfecla de zahăr, unde Betanal este lider pe piaţă. Cultura de porumb rămâne o cultură de bază pentru zona Transilvania, alături de cereale, unde de asemenea portofoliul nostru este foarte bun şi suntem cu siguranţă într-o dezvoltare şi o consolidare a prezenţei noastre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE