Home / Agricultura / Saaten-Union România, soluţii pentru fermierii ardeleni

Saaten-Union România, soluţii pentru fermierii ardeleni

Distribuie

2A saaten union mihaela raduFondată în anul 1965 prin asocierea a şapte intreprinderi mijlocii din domeniul producerii plantelor, cu peste 100 de ani de experienţă în spate, compania Saaten-Union este prezentă şi în România, unde pune la dispoziţia fermierilor interesaţi o gamă variată de soiuri sănătoase şi eficiente. Miercuri, 8 iunie, la invitaţia companiei Dafcochim, o echipă Saaten-Union România condusă de Mihaela Radu, marketing manager, a fost prezentă în satul Seuca din comuna Găneşti, unde a prezentat principalele produse care se pretează agriculturii din Transilvania.

Reporter: Ce produse aţi prezentat fermierilor la Seuca?

Mihaela Radu, marketing manager, Saaten-Union România: Dintr-un sortiment foarte mare de soiuri şi hibrizi de cereale am adus doar soiurile şi hibrizii care se pretează condiţiilor din Transilvania. I-am selectat doar pe cei care răspund favorabil acestor condiţii. Am prezentat doar soiurile şi hibrizii care şi-au demonstrat potenţialul genetic în această zonă. Am venit cu soiul Genius, un soi de grâu cu o calitate excepţională pentru panificaţie, soi ce se încadrează la clasa E, adică Extra, am prezentat şi soiuri timpurii, şi anume Athlon, iar în rest ne-am axat pe soiurile semi-tardive şi hibrizi de grâu, o noutate pentru zona Transilvaniei. De asemenea, am mai adus la Seuca soiuri de orz, orzoaică de toamnă, triticale şi orzoaică de primăvară.

Rep.: Ce alte produse se mai pretează în Transilvania pentru alte tipuri de culturi?

M.R.: Saaten-Union România are în portofoliu toate culturile care se pot regăsi într-o fermă, şi anume hibrizi de porumb, hibrizi de floarea soarelui, mazăre de primăvară şi o altă inovaţie, pentru că ne caracterizează deja inovaţia, este mazărea de toamnă. Suntem prima companie în România care aduce pe piaţă mazărea de toamnă. Avem toată gama de cereale, grâu, orz, orzoaică, triticale, grâu hibrid, hibrizi de secară, la care în completare vine compania Rapool, cu hibrizi de rapiţă. Pentru zona Transilvaniei, pentru cereale ne axăm pe un soi timpuriu foarte performant, iar în cazul fermelor cu suprafaţă mai mare unde se face o recoltare eşalonată, recomandăm să se înceapă cu soiurile timpurii şi să se termine recoltarea cu cele tardive. Anul acesta a fost excepţional pentru soiurile tardive pentru că îşi vor atinge cu siguranţă potenţialul de producţie. Toate soiurile pe care le-am prezentat la Seuca sunt recomandate cu preponderenţă în Transilvania.

2B saaten union

Rep.: La capitolul noutăţi, ce ne puteţi spune?

M.R.: La acest capitol avem soiuri precum Rumor şi Etana, două soiuri noi de grâu care au răspuns foarte bine condiţiilor din Transilvania şi care au un potenţial foarte bun de producţie şi o toleranţă deosebită la boli. Chiar au remarcat şi fermierii cât de bine se pretează şi foarte mulţi au rămas impresionaţi de soiul Etana.

Rep.: Care soi e, să zicem, vedeta din portofoliul dumneavoastră?

M.R.: Etana pare să fie vedeta, din feedback-ul fermierilor care au asistat la prezentarea noastră, pe lângă binecunoscutul Joker care e renumit pentru producţii de top şi care are o calitate destul de bună şi la panificaţie, nu e la clasa Extra ca Genius, ci undeva la clasa A, ceea ce e destul de bine. Vorbim de un conţinut de proteine de 12-13 şi gluten chiar 28-30, depinde bineînţeles şi de tehnologia care se aplică în ferma.

Rep.: Cu ce distribuitori lucraţi pe zona Transilvaniei?

M.R.: Cu majoritatea, însă lucrăm şi cu Dafcochim. Este un partener de încredere, un partener pe care mizăm şi sperăm la o colaborare foarte bună şi pe viitor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Servicii de cantină socială achiziționate de Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Distribuie Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, în calitate de autoritate contractantă, anunță operatorii economici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.