Peste 500 de motociclişti, așteptați la Maris Fest Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 992 Vizualizări

Peste 500 de motociclişti, așteptați la Maris Fest

Municipiul Târgu-Mureş va găzdui, în perioada 17-19 iunie, o nouă ediţie a Maris Fest, eveniment organizat de Asociația Culturală „Cathedra Domini”, în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureş şi compania Azomureş din Târgu-Mureş. Festivalul se va desfăşura în zona Complexului de Agrement şi Sport „Weekend” – 7 Plopi şi va avea printre invitaţi formaţii de rock din cinci ţări şi motociclişti din toată Europa.
Anul trecut, festivalul s-a bucurat de mare succes, existând o cerere foarte mare pentru ediția a doua a evenimentului. Ziua de vineri, 17 iunie, este dedicată muzicii și concursurilor. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la ora 17.00. Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 12.00, va avea loc cea mai mare parada moto din Transilvania, la care sunt așteptați să participe peste 500 de motociclişti, care vor porni în paradă pe străzile din Târgu-Mureş. La paradă, pot participa și persoanele pasionate de motociclism. „Traseul va fi de la Promenada, strada Gheorghe Doja, gară, Mureş Mall, după care vom continua pe bulevardul 1 Decembrie, Pandurilor, Fortuna, zona Corina, Diamant, Cutezanţei, vom reveni din intersecţia de la Fortuna spre zona Centru, Călăraşi, vom încercui cartierul Unirii, petrom, Cornişa, Gheorghe Marinescu şi coborâm la sensul giratoriu în Complexul Weekend, la locaţia Maris Fest”, a precizat marți, 14 iunie, într-o conferință de presă, Romulus Puia, unul dintre organizatorii evenimentului, din partea Clubului Moto Legio Maris, care a arătat că evenimentul Maris Fest este un concept născut dintr-o idee a unor motocicliști.
maris festNumărul accidentelor de circulaţie a scăzut
În ultimul an şi jumătate, au avut loc 16 accidente de circulaţie, din care 8 au fost înregistrate ca fiind din vina motocicliştilor. O persoană a decedat şi 7 au fost rănite grav. Statisticile privind numărul de decese în accidente de motociclete au scăzut tocmai datorită unor astfel de campanii de informare, potrivit subcomisarului de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Mureş, Marius Andone. „În ultimele 18 luni calendaristice, numărul accidentelor de circulaţie în care au fost implicaţi motociclişti a scăzut considerabil şi eu cred că asta s-a datorat faptului că atât unii participanţi la trafic pe patru roţi au înţeles că respectul faţă de motociclişti concură la evitarea unor astfel de accidente, pe de altă parte şi motocicliştii au înţeles că trebuie să adapteze viteza la condiţiile de drum şi de trafic”, a arătat Marius Andone.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE