AJF Mureș își decide reprezentanta în Cupa României Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 390 Vizualizări

AJF Mureș își decide reprezentanta în Cupa României

Pe terenul din Sângeorgiu de Pădure, duminică, 19 iunie, de la ora 11.00 se va disputa finala fazei județene a Cupei României la fotbal. Gazda finalei este nou promovata în Liga IV, Târnava Mică din localitatea mureșeană, care își va disputa trofeul cu o echipă care vine din Liga V, câștigătoarea seriei I, Atletico Bălăușeri. Se anunță un joc interesant, miza fiind nu doar trofeul pus în joc de Asociația Județeană de Fotbal, care administrează până la această fază competiția, ci participarea la faza națională a competiției care va continua sub egida Federației Române de Fotbal, ediția 2016-2017. În următoarea fază intră în competiție și echipele din Liga III. Aici, județul Mureș are două reprezentante, Avântul Reghin, care a încheiat pe locul secund în Seria V și CS Iernut, ocupanta locului VII în aceeași serie, la doar al doilea sezon în acest eșalon. Deoarece în primele faze tragerea la sorți se face pe criterii geografice, câștigătoarea partidei de duminică va întâlni una dintre cele două echipe.

Trasee presărate cu surprize

Gazda finalei este și ea o debutantă în Liga IV, după mai mulți ani în care orășelul mureșean nu a mai fost prezent decât în ligile inferioare. Astfel, clasarea pe locul 5 poate fi constituită surpriza ediției. Deși echipa a dovedit că are potențial, lipsa banilor a făcut ca obiectivul să fie doar un loc în plutonul fruntaș, deși au obținut victorii la primele clasate. Târnava Mică s-a aflat mai mereu pe primele locuri în prima jumătate a campionatului, fiind concentrată mai degrabă pentru a face o figură frumoasă în ediția de debut. În Cupa României a intrat în competiție în a doua etapă, împreună cu echipele din același eșalon, după ce participantele din ligile VI și V s-au „triat” reciproc. A trecut în primele două etape la limită, ambele încheiate cu 2-1, la două echipe din Liga V, Viitorul Jabenița, apoi de Nyarad Eremitu. Ambițiile au crescut și Târnava Mică a reușit să se impună în „sferturi” pe teren propriu cu una din fruntașele Ligii IV, ACS Miercurea Nirajului cu 6-5, după care a elimiminat cu un categoric 5-0 formația MSE 08 Târgu-Mureș, tot din Liga IV.

A doua finalistă este o altă surpriză și vine din Liga V. Atletico Bălăușeri a dominat și câștigat însă grupa I, având drept de promovare în Liga IV. Traseul din Cupa României a fost unul diferit. Echipa antrenată de Alexandru Varro a scos din cursă echipe atât din eșaloanele inferioare, dar și trei din cel superior, unele care au renunțat probabil la competiție. După un 5-4 la Tricolorul Țigmandru, a învins cu un surprinzător 7-0 Gaz Metan Daneș, apoi cu 3-2 pe Viitorul Ungheni și cu 7-1 pe Unirea Tricolor Târnăveni, toate trei din Liga superioară. După cele trei partide pe teren propriu, a urmat deplasarea la colega de serie, Mureșul Ogra pe care au învins-o cu 3-0 și acum speră la un prim trofeu. Ambele echipe sunt pregătite de antrenori experimentați și au în lot jucători care au evoluat în eșaloane superioare, astfel încât se anunță o finală spectaculoasă, una a ambițiilor.

Înaintea finalei, de la ora 9.00 va avea loc deja tradiționalul meci de old boys, între reprezentații AJF Mureș și o selecționată locală.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE