Cum tratează românii cancerul și bolile cardiovasculare Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Cum tratează românii cancerul și bolile cardiovasculare

Românii se îngrijesc mai mult de cancer decât de bolile cardiovasculare, deși mortalitatea este mult mai mare la bolile de inimă, a afirmat dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, președintele Societății Române de Cardiologie, în contextul semnării unui protocol de colaborare cu Alianța Pacienților Cronici din România și Fundația Română a Inimii, notează AGERPRES. Potrivit datelor centralizate în 2012 — 2014, 60% dintre români mor din cauza bolilor cardiovasculare.
Potrivit acestuia, cancerul omoară de 2,5 ori mai puțini pacienți în România decât bolile cardiovasculare. Specialiștii au atras atenția că pentru bolile cardiovasculare există soluții și prevenție.
„În țările în care s-a ajuns la concluzia că aceste boli sunt principala țintă au ajuns să reducă mortalitatea. De exemplu, Danemarca, unde mortalitatea prin boli cardiovasculare a ajuns la 25%, sub cea a cancerului. Comparând cu 60% cât este la noi, este o diferență uimitoare. La fel și în Țările Scandinave. Dacă vrem ca mortalitatea să fie mică, eforturile trebuie să se axeze în această direcție a bolilor cardiovasculare”, a spus dr. Gabriel Tatu-Chițoiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE